2004.12.19. 16:28 | Lucilla | komment

Ákos kedvence ismét a vonat. Órákig eljátszogat vele, mostanában sem a rollerezés, sem egyéb játszótéri elfoglaltság nem tud olyan izgalmas lenni, hogy magától otthagyja szerelmetes vonatkomplexumát.

Ma reggel még a teámat ittam, amikor Ákos már javában játszott. Ezt hallom:

-Végállomááááás, kiszállááááááás.....a zutasok kiszállnak....a zutasok elmennek vásárolni....meeegyaaagőőőzös.....meeeeegyagőőőőzööööskaniiiizsáááááraaa.....előlűűűűűl... aaaa...masinisztaaaaa.....hátulmegamegyaaaaaa....gőőőőzössss.....hátul...mega....kisákoskaaaaaa..... kanizsáraaaaaaaa..... kiszállás kiszálllássss.

Ákos posztmodern megyagőzös olvasata....

Azért ma - nem minden megvesztegetés nélkül - sikerült eljutni a játszótérre, ahol az elmúlt napok csapadékainak és mai nap napsütésének köszönhetően dagonya volt. Ákos persze nyakig sáros lett, és nagyjából fél órát töltött el a pocsolyák mélyreható vizsgálatával. És döbbenet: úgy rollerezik, hogy a fél lábával is megtartja az egyensúlyát.

2004.12.14. 22:35 | Lucilla | komment

Kulturális napot tartottunk vasárnap.

Ákos a nagyszülőkkel bábszínházban volt, megnézte a Marcipáncica c. előadást. Kiskomám tátott szájjal nézte az előadást.

Én pedig az Operába voltam hivatalos, a Szentivánéji álomhoz. Olyan régen voltam már színházban, pláne baletten, hogy el is felejtettem, milyen jó is ez. Fantasztikus előadás volt, pedig a visszér páholyból néztük, mivel a mi helyünk nem volt a legjobb.

süti beállítások módosítása