2005.05.18. 21:50 | Lucilla | komment

Döbbenet, de Ákos pontosan ismeri a jobb és bal jelentését, és hibátlanul mutatja kérésre és spontán is, hogy jobb fülem, bal lábam, és így tovább....Nekem ezt 31 év alatt nem sikerült elsajátítanom.  Ákos ma amúgy is egy édes volt, pedig nem volt semmi egy nap. Reggel apa jól elaludt, így együtt mentünk a szakadó esőben a bölcsi felé, csak apa úgy gondolta, hogy ő akkor a parknál el is búcsúzik tőlünk és felszáll a buszra. Ákos nem így gondolta, és "Menjünk együtt!" közölte ellentmondást nem tűrően, és mind a kettőnk kezét megfogva csatogott is a bölcsi felé. Aztán a bölcsi előtt közölte velem, hogy "Menjél dolgozni!", utalva ezzel, hogy ő ma apával szeretne a bölcsibe bemenni. Hát lehet ezzel vitatkozni???

Este pedig elképesztő részletességgel mesélte el nekem kalandját a sárga metróval (bip-bip-bíííp...zzzzzzz....becsukódott az ajtó...mmmmmmm - ezt most emelkedő hangerővel - mmmmmmmmmm....zzzz...kinyílt az ajtó.... és így tovább)

2005.05.17. 22:08 | Lucilla | komment

Rövid volt ez a hosszú hétvége, és gyorsan elszaladt. Nem csináltunk semmi különöset, jórészt valamelyik játszótéren lógtunk, vagy itthon henyéltünk. Ákos kicsit ránk ijesztett, nagyon fájlalta a fülét. Azt mondta, hogy beütötte ott belül. Mivel náthás némileg, jól be is pánikoltam, hogy fülgyula teszi nálunk látogatását, főleg akkor, amikor alvás közben is felsírt. Nehéz volt eldönteni, hogy valóban fáj-e neki, mert tekintettel a 6 órás kelésére extra nyűgös is volt, minden rossz mozdulatra óbégatással reagált...Aztán lefektettük korán, alvás közben felsírt bár, de nagyjából 4 órán át húzta a lóbőrt, és nagyon vidáman ébredt. Elmentünk játszótérre is, mintha kutya baja lenne...Erre én nem tudtam gombot varrni, úgyhogy feltételesen gyógyultnak nyilvánítottam. A hétvége szenzációja, hogy egyedül kivezettem Budafokra, incl. garázsból ki és beállás.

A mai napomat munkaszempontból nem kommentálnám, legyen elég, hogy fél 9-re sikerül hazaérnem... És a héten további hasonló mulatságokra van kilátás. 

süti beállítások módosítása