2005.08.11. 19:50 | Lucilla | komment

Nemsokára indulunk a Balatonra. Kiváncsi vagyok, mit szól majd kiskomám, ha meglát bennünket. Gyanítom azért, hogy a reakció annyi lesz, hogy: Annnnya! Apppa! És megy tovább a dolgára. Mert nagyon jól érzi magát, annyira, hogy általában telefonon sincs ideje elcsigázott szüleivel váltani néhány szót...

Tekintettel az alig 3 hét múlva esedékes óvoda kezdésre, viszek neki ajándékot is:

 

2005.08.08. 19:13 | Lucilla | komment

A hétvége ismét a Balatonon telt, igaz, szombaton a Művészetek Völgyét látogattuk meg, így nem volt olyan szörnyű. Mondjuk a vasárnap azért kitett magáért: hideg, nyirkos, szeles időben a Balatonon különösen utálok lenni. Még jó, hogy Ákosnak igazából mindegy, csak motorozni/biciklizni/autózni lehessen.

Mivel nagy távolságra voltak egymástól a különböző rendezvények, Ákos igénybe vette az apafuvart.

Az egyik helyszínen megnézhettük, hogyan készül a kenyér, egészen a búzától a kemencéig. Sőt, megtanultuk, hogyan kell kovászt készíteni. Ákos saját kezűleg...akarom mondani szájulag tesztelte le a helyben felállított kemencében megsütött kenyeret.

Vásárfia nélkül nem rendezvény a rendezvény, ezúttal egy xilofon, azaz pontosabban egy metalofon volt a préda...

Amit természetesen azonnal ki kellett próbálni.

Egy kis merengés az élet naaaagy dolgain, fogpiszkáló piszkálás közben.

Ákos mostanában igen gyakran köt ki az ágyunkban, a Balatonon minden este. Természetesen szinte mindig az apjához megy, hozzám csak reggel szokott odajönni kb. 1 percre ébredés után. Tegnap apa viszonylag korán úgy érezte, hogy álmos, így hát mondta Ákosnak, hogy lezuhanyzik, és megy is hozzá aludni, ám közben én elkezdtem nézni egy filmet a nappaliban, amiben Zacco egyik kedvenc színésznője játszott, és a történet is elég izgi volt, így hát ottmaradt, csak egy kicsikét, közben biztosította Ákost arról, hogy azonnal megy. Ákos persze nem aludt el, hanem jól nevelt gyerekként várta az apját, aki csak nem bírt elszakadni a filmtől. Egyszercsak, már jó későn, közölte Ákos, hogy na jó, akkor ő nem vár tovább apára, ő inkább anyával alszik, így hát átköltözött az én ágyamba, és nagy duzzogva elaludt...Viszont nekem volt egy jó éjszakám, Ákoshoz bújva, miközben ő annyira mélyen aludt, hogy még a vesémet sem rúgta le forgolódás közben. Jó volt így nekiindulni ennek a hétnek.

süti beállítások módosítása