2006.03.25. 21:42 | Lucilla | komment

Nagy nap van ma, éppen 6 éve kötöttük össze életünket férjemurammal, ez már elég komoly idő...Ennek örömére...illetve khm.... ha igazán őszinték akarunk lenni, ettől annyira függetlenül, hogy a nemes napra csak Valiék telefonja ébresztett rá, mikor már a kocsiban ültünk, na szóval a tavaszi kirándulás-sorozatot visegrádi túrával kezdtük meg. Bár nem volt verőfényes napsütés, de már reggel 10 fok felett volt a hőmérséklet, de mire kiértünk már majdnem 15 C lett, és volt némi napsütés, így nagyon jó napot tölthettünk el. És az időpontot is jól választottuk meg, alig voltak, nem kellettt sorban állni a bobpályánál.

Ákosom fintorogva várt a sorára....

Jó idő ide vagy oda, a Pilisben még igen keményen tél van, a hó még a bobpályán is keményen megmaradt, a hegyi úton pedig akár síelni is lehetett volna...

Azonban a legkevésbé sem volt hideg, még a felhúzós felfelemenetben sem, a lefelé száguldás során meg pláne...

Anyával pedig jól végigsíkítottuk a száguldást.

Aztán felmentünk a hegytetőre, hogy rúgjuk a bőrt egy kicsit. Ákos elképesztően ügyes, ami a labdát illeti, ezt egészen bizonyosan nem tőlem örökölte, én konkrétan rettegek a felém repülő labdától...

Aztán felmásztunk a kilátóba is, és jól kiláttunk a Dunára, na meg a bobpályát is meg kellett tekinteni mindegyik kilátó szintről, ahol Ákos részleteiben elmagyarázta, hogy hol is csúszott őkelme.

És végül, jó szokás szerint, jót ettünk a bobpálya melletti kiváló étteremben. Ákosom a nagy rohangálásban jól elfáradt, így csak az ebéd második felében cincálta a pincérek és a mi idegeinket, addig elcsigázva ücsörgött.

2006.03.21. 22:07 | Lucilla | komment

- Az a ászló (=zászló) nem pirosfehérzöldezamagyarföld színű!

Mivel a tavasz ma is tartotta magát, délután kirohantunk egy körre a játszótérre, ez mindhármunknak nagyon jólesett....Mennyire jó, hogy már nem kell mislenbabának öltöztetni Ákost, hanem elég egy vékonyabb kabát.

Ákos még nem felejtette el, hogy kell felmászni az ilyen mászókára, és persze azt sem felejtette el, hogy hogyan kell anya összes hajszálát az égnek mereszteni...

Azt azért el kell mondanom, hogy kimondhatatlanul utálom, amikor anyuka/apuka a játszótéren bagózik...mert ugye az egy dolog, hogy nekem azonnal megfájdul a fejem a füsttől (igen, szabad téren is), de az egymás nyakában tolongó csúszdára váró kölkök terelgetése közben az én gyerekem is beszívja a füstöt, arról nem is beszélve, hogy a gyereke után kapkodó szülő simásan megégetheti az én kölkömet is az égő cigarettával. Na és ma egy igen prominens, tv-sztár anyuci bírta ezt művelni a játszón.

2006.03.20. 21:11 | Lucilla | komment

Nos, egészen tavasz-fíling uralkodott el ma rajtam. Persze még igencsak télikabátban (zsebében vészhelyzet esetére sapka is lapult), de megvolt a tökipompos a Vörösmarty-n, sütötte a nap a hajamat, legszívesebben ott töltöttem volna a délutánt. Ákos is egy vékony kabátban rodeózott ma az oviban, hazafele már fel sem vette a télikabátját.

süti beállítások módosítása