2006.04.08. 23:12 | Lucilla | komment

Ismét jó napunk volt, tavasz van, ilyenkor sokkal könnyebb ilyen jó napokat szervezni. Már reggel hetedhét ágra sütött a nap, így hát úgy döntöttük, hogy már korán kimegyünk a Városligetbe, bár csak délután négykor kezdődik a futóverseny, amire Zacco benevezett. Gondoltuk, addig is elütjük az időt a játszón. Aztán persze szokás szerint nem így lett, loholva estünk be, de kit érdekel ez, ha amúgy jól mulatunk.

Ákos szerelmetes emeletes csuklósbusza nélkül  mostanság egy lépést sem tesz, így a játszóra is elkísért bennünket a jószág...

Természetesen a hintára is követte kis gazdáját a hű járgány....

...aztán uzsonnáztunk egyet a csúszda mellett ücsörögve...(igencsak nehezményezte kiskomám, hogy a csúszdára nem engedtem a buszával mászni, mivel ez egy igen magas csúszda, így hát a busz csak a csúszda felénél csatlakozott a mulatsághoz).

Közben elindult a futás is, apa derekasan helyt állt, egészen jó időt futott, igaz a feje színben erősen közelítette a pólót, amit ez alkalomra a szervezők biztosítottak minden résztvevőnek.

Aztán levezetésnek még pár kör a nem túl eurokomfort mászókán, jusson mára is egy kis anyahajmeresztés...

A játék pedig itthon folyatatódott, a másik nagy szerelemmel, a trélerrel, itt aztán tobzódás van: autó, autó hátán....

Aztán estére már nagyon elfáradt kiskomám, így jutott néhány óbégatás is, de így van ez, ha négyéves van a családban.

2006.04.07. 22:26 | Lucilla | komment

Ákosom négy éves...hihetetlen gyorsan meg az idő. Négy éve ez a nap a választásról szólt, csakúgy mint ma, illetve talán még inkább, mert akkor az a nap volt a választás napja, két fájás között azt hallgattam, hogyan latolgatják az akkor épp unatkozó dokik a pártok esélyeit....Aztán később, ahogy a fájások sűrűsödtek és erősödtek, a vajudó is megtelt, sokkal fontosabb dolgok kerültek a középpontba.

A 3350 grammos, 54 centis tejszagú csomagból időközben...

...lett egy cserfes, szabványméretű (104 cm, 16 kg) édes kiskrampusz.

Ákos az elmúlt egy évben kevésbé látványosan, mint korábban, de nagyon sokat fejlődött, teljesen önállóan tud levetkőzni és felöltözni, még csomót is tud kötni, mostanában folyamatosan verseket szaval, sőt maga is költi a halandzsa verseket, amelyek azért ritmusukban teljesen rendben vannak...hibátlanul beszél, beszédhiba nélkül, választékosan (néha komoly döbbenetet okozva...), az elmúlt évben a szobatisztaság ügye is megoldódott, bár nem volt könnyű menet. És hát az óvodában már komoly barátai vannak, külön élete, amiről minden este hosszasan beszámol.

Igen, jó egy ilyen négy évessel együtt élni. Nagyon jó.

2006.04.06. 22:12 | Lucilla | komment

Ákossal mostanában a séta nem mindig nagy szellemi teljesítmény nekem, mint aki nem rajong különösebben az autókért. Merthogy Ákos minden márkát felismer, és szépen sorolja menet közben, épphogy csak levegővételre szakítva meg a sort. Ma például...

-Audi..szitroen...opel....folkszvágán (sic!)...szuzuki....csojota (sic!)....összetört (ez egy felismerhetetlenségig összetört elejű volt)....rönó...szuzuki...és így tovább...

Néha azért jól vihogok magamban.

2006.04.03. 22:20 | Lucilla | komment

Harminckettő.

süti beállítások módosítása