2006.02.02. 23:10 | Lucilla | komment

Nos, ismét mérföldkőhöz érkeztünk, ezúttal olyanhoz, amit éppen kihagytam volna, ha ki lehetne, de úgy látszik, egy fiúgyermek esetében kizárt. Bár, ha a saját gyerekkoromat nézzük, talán lányoknál is...Szóval, az estét a baleseti sebészeten töltöttük. Ákos elesett az uszodalépcsőn, és bár vérzett, de egy ragtapasszal ellátta őt Józsi bácsi. Aztán itthon gondoltam, azért lefertőtleníteném, mert mégis csak az uszodában sikerült elvágódni. Ákos persze nagyon tiltakozott, mondván, hogy csíp (persze nem csípett). Egyszer csak látom, hogy a seb elkezdett kinyílni, és bár nem tűnt túl nagy sebnek, azért nem voltam biztos abban, hogy varrás nélkül szépen fog beforrni, na meg hát azért a fertőzések is aggasztottak, így hát gyorsan bevágtáztunk a fiumei útra, kicsit aggódva, hogy mi vár ránk ott. Ehhez képest maximálisan jó tapasztalatokkal jöttünk ki. Az egész procedúra nem tartott tovább fél óránál, pedig volt betegfelvétel, orvosi vizsgálat, röntgen és ismét orvos.

Ákos sebét mellesleg nem varrták, hanem ragasztották, valami pillanatragasztóhoz hasonló anyaggal. Mondtam is a dokinak, hogy amikor én voltam Ákos korabeli, még varrták az ilyen sebeket. Erre a doki elmesélte, hogy 30 évvel ezelőtt, amikor még kezdő sebész volt, arról "álmodoztak", hogy cipzárat lehessen a beteg bőrébe ültetni, mert a balesetin ugye sok olyan beteg van, akit jópárszor fel lehet nyitni. És lám, mostanra valóban létezik egy műanyag cipzárszerű valami, amit ilyenkor be lehet rakni a beteg hasfalába. A doki egyébként vérbeli gyerekorvos volt, mi egy sima betadinos törlést nem tudtunk Ákossal megbeszélni, ő pedig szépen mindenre rávette, kiskomám zokszó nélkül viselte a viszontagságokat.

Ákos meg egy hős volt, semmi rinya nem volt, csak egy kis picsogás a tetanusznál, de közben végig szorongatta a vonatát, és mindenkinek elmagyarázott mindent tömegközlekedés témakörben. Természetesen mindenkit elbűvölt a kórházban, ahogy az már lenni szokott...Most nem fürödhet egy darabig, mert víz nem érheti a sebet, márpedig nála a fürdés az konkrétan a fürdőszoba teljes belső mosását is magába foglalja, így hát cicamosdás volt, és most békésen alszik.

2006.02.01. 19:57 | Lucilla | komment

Te vagy az én legszebb anyukám! - ezt mondta az én kicsi fiam ma nekem fürdés közben, és teljesen spontán még egy puszival is megsképelte....jól is esik az ilyesmi egy ilyen szürke, téli hétköznapon.

süti beállítások módosítása