2007.04.11. 21:44 | Lucilla | komment

Anya, játszunk rókaszemet! - kérte kiskomám ma este. Fogalmam sem volt arról, hogy mi is az, de megpróbáltam bekapcsolódni. Ákosom nagyra nyitva meregette a szemét, gondoltam, biztos ez valami grimaszolós dolog. Valószínűleg eléggé tanácstalan képet vághattam, mert hozzáfűzte: - Tudod, amikor nem szabad pislogni! Na itt kirobbant belőlem a röhögés, mert ugyi ő a farkasszemre gondolt....

2007.04.10. 21:35 | Lucilla | komment

Mozgalmas napokat élünk. Ákos hazatért a többnapos kirándulásról. Mivel az óvódából rögtön Kaposvárra indultunk, a kocsiban hallgattuk meg Ákos részletes beszámolóját: - Beszálltunk a buszba. Zöld volt a busz, de nem állt meg sehol, csak Magyarkúton és az ovinál. Játszottunk, aztán jöttetek értem.

Persze később elmesélte a többit is, hogy emeletes ágyon aludtak, fölötte a Boti aludt, és Emőke néni is ott aludt velük, és együtt zuhanyoztak a többi gyerekkel, meg vonatoztak fekete gőzvonattal, a foglalkoztatóban rajzolt nekünk több rajzot is (ez nagyon nagy dolog ám az én nemrajzolós komámtól), szedett nekünk virágot (ezt aztán később a nadrágjának zsebében találtam meg), na és a pizsamabulin (ez nagyon vicces!) a pizsamára ráhúzták a ruhát!

Aztán Ákosom öt éves lett! Fél évtizede bújt ki erre a világra, fél évtizede aranyozza be minden egyes napunkat. Öt éve még icipici csomagocska volt...

Az elmúlt évben sokat nőtt, behozta a négyéves és túlhaladta az ötéves átlagméreteket, 21 kg és száztizenvalahány cm, már a 6 éveseknek tervezett ruhákat kell megvenni neki. Okos, ügyes és hihetetlenül jófej kiskrapekunk van nekünk.

Az ötéves szülinap éppen nagyszombatra esett, így Gyigyinél ünnepeltünk, őt érte a megtiszteltetés, hogy tortát készíthetett kiskomám számára. A torta a húsvétra tekintettel nyúlformájú lett...

 

 Az öt gyertya elfújása akkora sikert aratott, hogy többször meg kellett ismételni a mutatványt.

Az ajándék telitalálat volt: Thomas vonatos elemekkel bővült a lego vonatkészlet... 

..illetve újabb autós-vonatos tologatós várossal bővült a kerekes vonal....

 

Aztán elmentünk fagyizni a város legjobb fagyizójába, Ákos - a születésnapra tekintettel - két tölcsérrel is kapott, először málnát, aztán epret.

A fagyizás után séta, szökőkút...

... és virágszedés. 

Másnap pedig húsvétvasárnap a Mamáéknál, a hagyományos programokkal, elsősorban a nyuszifészket kellett megkeresni. Üzenem minden kedves rokonnak és ismerősnek: Ákos csokoládékészlete nyár végéig feltöltve!

A jó időre tekintettel minden időnket a kertben töltöttünk, Ákos autókat tologatott, mi pedig süttettük a hasunkat a napon.

Macskás portré gyűjtőknek.

süti beállítások módosítása