2007.11.25. 23:11 | Lucilla | komment

Ma színházban voltunk. Ákos külön kívánsága volt ez, mert én bábszínházat javasoltam neki, de ő bizony "rendes" színházba akart menni. Nos, ennek én is örültem, a bábszínház teljes gyerekrepertoárját láttuk már minimum egyszer, azt hiszem. Így hát - mivel nem voltam túlságosan képben az elérhető gyerekelőadásokkal - a PM-es jegyárus javaslatára a Tükörbohócok c. Csukás István mesére neveztünk be a Thalia színházban. Hát, engem nem fektetett két vállra az előadás, noha azért elég korrekt volt, de Ákost, na meg Márkot (Ákos barátját is magunkkal vittük, mert három jegyet nem akart odaadni a négyből a jegyárus néni) nagyon szórakoztatta a darab.

Aztán délután Ákos és apa előkapta a régi Commodore 64-es gépet, összeszerelték (működött!). Ezzel múlatták ezt a ködös-esős novemberi vasárnap délutánt. Kiskomám teljesen extázisba esett a múlt héten, amikor megtudta, hogy nekünk is van ilyen masinánk valahol a szekrényben, amikor is játszott egy ilyen géppel. Egész héten téma volt, hogy mikor rakjuk össze. Persze nem bíztunk nagyon abban, hogy a kb. 15 éve elpakolt gép még működőképes, de lőn csoda. Került hozzá két joystick is, így apa és Ákos vállvetve harcolhattak a szörnyek ellen valami labirintusban idétlen gépzenére.

Persze Ákos már a modern kor gyermeke. Az utóbbi idők hóbortja nála, hogy ő ír. A nyomtatott nagy betűket írja számtalan papírra sorban, aztán valakinek fel kell olvasnia. Több száz papírt tele írt már kiskomám. Egyik nap kitalálta, hogy - mint majdnem iskolás - ő tanulni fog. Apával előszedetett egy régebben kimustrált asztali lámpát, és a szobájában a kisasztalnál írogatott. Még valamikor egy éves kora előtt volt munkahelyem adományaként kapott egy zsinórjától megszabadított billentyűzetet, mivel akkoriban semmi sem mulattatta jobban, mint a gombok nyomogatása. Most ismét középpontba került a dolog, mivel minden betű megtalálható rajta, és Ákosom a kézírás előtt a gombokon nyomogatja a szavakat. Egyik nap bementem hozzá miközben így tanulgatott, mondta nekem, hogy leírja a nevét a billentyűkkel. El is kezdte írni, de valamit eltévesztett. Erre nem csak úgy folytatta, hanem szépen backspace-t nyomott (mert az elütést törölni kell) és utána jöhetett a jó betű. Nos, igen, erre mondják, hogy ők ebbe nőnek bele.

süti beállítások módosítása