2008.03.27. 22:07 | Lucilla | komment

Terhesség update

A tegnapi vizsgálat alapján a méhszáj zárt, mint a 14. héten, a bébi feje lejjebb van, de még nem illeszkedett be. A mai UH alapján Áronbaba nem hogy nem kicsi, de a feje már most akkora, mint amivel Ákosom született, kb. 2600 gramm lehet, a méhlepény grannum I. minősítést kapott, a flowmetria is jó lett. Nos, hát azt hiszem, nem kéne beleélnem magam, hogy Áron is kibújik korábban, mint Ákos, vele ilyenkor már megrövidült és kinyílott méhszájam volt, a méhlepény sem volt éppen éretlen.  A ctg-n is irodalmi görbét produkáltunk, igaz a fájásgörbén volt 100 % is, de nem mondhatnám, hogy éreztem ebből bármit is. Mindenesetre most már igencsak befele tartunk a finisbe, a védőnőhöz már nem kell menni, ledumáltam a gyerekorvost (másik doki lesz, mivel szeretett Sándor doktorunk nyugdíjba készül), megvannak a receptek is, Pajorhoz is már csak a kórházba kell mennem, elsősorban a ctg leletek bemutatására.

(Ó, ha ezt valaki nekem augusztusban megígéri, de boldog lettem volna...)

2008.03.27. 21:47 | Lucilla | komment

Így, hogy már nem kell feküdnöm és mozgolódhatok, a húsvétot Kaposváron töltöttük, mindannyiunk nagy megelégedésére. Mindkét nagyszülő páros élvezhette Ákosom társaságát, mi pedig - már amennyire a diéta engedte - degeszre tömhettük magunkat mindenféle finomsággal. Az időjárás nem kényeztett el bennünket, én kis híján infarktust kaptam, amikor szombat délelőtt kinéztem az ablakon és megláttam, hogy vagy 10 centis hó takar mindent...Még jó, hogy elolvadt viszonylag hamar.

A szokásos húsvéti programokon felül Ákos számára mozgásos megmozdulásokat is terveztünk, így a város kiváló jégcsarnokában kétszer is bemutathatta kiskomám korcsolyatudományát. Ami igen komoly fejlődésen ment át az elmúlt hetekben-hónapokban. Már gyönyörűen megy a koszorú, a hátrafelé menet, többféle megállás, valamint egyes forgások, ezentúl pedig olyan gyorsan száguldozik Ákosom, hogy beleszédülünk, ha követni akarjuk.

 

Nagypapa pedig hatalmas meglepetéssel készült: Ákosom néhány éve kapott gokartját felszerelte egy villanymotorral, így tulajdonképp versenyautó tulaj lett kiskomám. Rögvest ki is próbálta az utcában a járgányt, ügyet sem vetve a csapnivaló időjárásnak.

 

 

süti beállítások módosítása