2008.08.03. 19:07 | Lucilla | komment

Tesók


2008.08.03. 16:19 | Lucilla | komment

Na szóval, az elmúlt két hét nagyon kellemesre sikeredett. Igazából semmi különöset nem csináltunk, ha jó idő volt, akkor reggel és késő délután fürdés, napközben heverészés, kártya, társasjáték, olvasás, alvás, ahogy azt kell. Na meg persze mérhetetlenül sok evészet, mivel mindkét nagyszülőnél kiváló a konyha. Dinnye, igazi, édes, leves. Meg barack, nyári alma, körte, szilva és persze fagyi, sok-sok fagyi. 

Ákos a Nagy Szobaátalakító Hadművelet utolsó simításaiban igen nagy segítség volt, például ő adogatta Gyuri papának a szegeket a tegola felrakásakor.

Ákos szörfölni kívánt, ezért Lali papa gyártott neki háziszörföt, mivel egyébként a hatévesek a gyártók szerint még inkább ne szörföljenek. Ákos oda volt, meg vissza a tuti deszkája miatt. 

 

Mivel a második héten kellően jó idő volt, a víz is hamar melegedett, bemutattuk Áronnak a Balatont. Azt hiszem, kiskomám még nem érti a bátyus olthatatlan szerelmét a víz iránt, de azért jól fogadta, hogy apa megmártotta a zöld lében. (Ákos annak idején nagyobb lelkesedéssel fogadta a dolgot, igaz, akkor némiképp melegebb is volt a víz.)

Esténként mulatni mentünk. Ahogy azt a Balatonon kell, voltunk például lángost enni, megvolt a palacsinta is, de Ákosnak voltak vásári vidámságok is, ugrálóvár, meg hasonlók.

Bélatelepen Ákos nagy örömére játszópajti is akadt, a szomszéd család legifjabb sarja éppen Ákossal egyidős, ráadásul ő is elkötelezett híve a kerekes járgányoknak, így jókat mulattak együtt. Az, hogy éppen valamiért nem engedte át az anyukája hozzánk, a legkevésbé sem jelentett akadályt a fiúknak, a kerítés például kiváló tollaslabdaháló volt, de a kártyázás is jól ment a tövében. És hát Ákosomnak a kerítés sem jelentett problémát, amikor meg akarta kóstoltatni a nekem tejcsinálóként fenntartott karamalzot kis barátjával, egyszerűen a hálón át töltötte a szájába...

Áron a szokott formáját hozta, evett-aludt-nézelődött. És persze fogadta a hódolókat, mert hát mindenhol, ahol megjelentünk vele, azonnal középpontba került, mindenki körülajnározta.

Mr. Fityisz...

...a lábacskák is tapizzák egymást. 

2008.08.03. 14:46 | Lucilla | komment

És ha már sikerült bejáratni a mozi beszúrást, akkor itt egy film Áronról is, aki néhány napja dumagép lett, folyamatosan, órák hosszat képes mondani a magáét, elképesztően édesen.

 

 

2008.08.03. 14:02 | Lucilla | komment

Nos, hazatértünk a két hetes balatoni nyaralásból, ami összességében igen jól sikerült. Persze az első hét jórészt szentségeléssel telt, már ami az időjárást illette, három pulóverben is vacogtam időnként, a folyamatos, több napon át tartó esőről ne is beszéljünk... Viszont ez a hét már minden tekintetben nyár, igazi gatyarohasztó, még késő este is kardigán nélkül lehetett sétálni (aki ismer, tudja, hogy tényleg meleg van...)

Rakok be képeket is, de mindenek előtt egy videót mutatnék, ahol is Ákosom görkorcsolyatudását lehet megszemlélni. Kiskomám amúgy apával Bélatelepről egészen a fenyvesi nagystrandig elkorcsolyázott, majd vissza, ami nem kis távolság.

 


 

süti beállítások módosítása