2008.12.29. 22:52 | Lucilla | komment

Visszatértünk a dolgos hétköznapokba, két nap erejéig, aztán szerdától ismét öt nap négyesben, szerencsére az itteni munkavállalóknak nem kell eljátszaniuk, hogy december 31-én dolgoznak. Ami nekünk külön jó, mert a helyi munkajogi szabályok szerint apának még nincs szabadsága, azért bizony előre keményen meg kell dolgozni.

Szóval, ma napközben ismét hármasban voltunk Ákossal és Áronnal, ami úgy indult, hogy "itt hozom a fiatalembert" felkiáltással Ákos behajította mellém az ágyba Áront, aminek mondjuk örülnöm kellett volna, mert így fel sem kellett kelnem, de hát valamiért nem örülök túlságosan, hogy kikapkodja a kiságyból az öccsét. Ezzel együtt nagyon vidám napunk volt, Ákos ragaszkodott hozzá, hogy ma is tanuljunk, annyira lelkes volt, hogy még a nagymamával is hajlandó volt szkájpon mindenféle vicces és tanulságos feladatokat végrehajtani, ami nagy szó, mert általában csak szmájlikat szeret küldözgetni nagy mennyiségben.

Aztán nézett némi tévét ...

Ákos amúgy nem szokott tévét nézni, otthon gyakorlatilag soha, legfeljebb dvd-n valamit, de van, hogy hetekig semmit (ebben persze én vagyok a ludas, nem árultam el, hogy a csatornabővítésben a minimax is érintett volt). Itt viszont én szoktam neki bekapcsolni a svédek igen kiváló gyerekcsatornáját, leginkább azért, hogy szokja a nyelvet addig is, amíg nem jár iskolába, na meg adják a kétbalkezesek c. csehszlovák sorozatot, amit nem hoztunk ki, mert Ákos kifejezetten nem akarta (nem is tudom miért, hiszen a legnagyobb kedvenc). A gyerekcsatorna amúgy teljesen állami és semmi reklám nincs benne, ellenben mindenféle érdekes műsor, még én is szívesen nézem, néha rajzfilm van, néha bohóctréfák, de gyakran van például kézműves-műsor is.

Iskola ügyben továbbra sincs előrelépés, ahányszor elérek végre valakit, mindig tovább irányítanak valaki máshoz, januárban, ha beindulnak a dolgok, keményebben rá kell mozdulni a témára. 

Ákos saját kérésére helyezem el a következő képet a blogba, ragaszkodott az alábbi fotó elkészítéséhez és publikálásához. 

És persze volt sok-sok játék is ... Ennek kapcsán nagy események történtek, Anakin Skywalker beköltözött kertvárosi vityillójába hű szolgájával, R2D2-vel együtt. A garázsba azonban a starfighter nem fér be ...

Áron pedig a tanulást kihagyva kizárólag játszással töltötte a napot (némi evés és alvás megszakításokkal persze). A legkedvencebb játék továbbra is a papírszaggatás, -lengetés és -nyálazás

És még egy portré az édes kis elállófülümről ... (apa nem haragszik senkire a háttérben, csak a napsütés miatt fintorog)



süti beállítások módosítása