2008.02.20. 18:34 | Lucilla | komment

Nos, igen. Az ilyen szép, napfényes tavaszszerű napok még egy rettegő és fájó szívet is megtöltenek reménykedéssel...Így hát úgy döntöttem, előállok a farbával, a nagyvilág elé tárom az utóbbi hónapok eddig csak szűk körben ismert történéseit.

 

Egy fiúcska növekszik odabenn, közel 7 hónapja. Persze az elmúlt 7 hónap nem volt könnyű, és noha a kicsi lábacskák egyre komolyabban ostromolják a belső szerveimet, még most sem az. Nem ilyen terhességről álmodik az ember leányként, valljuk be.

Az egyik szemem nevet, amikor a fiaimra gondolok, a másik szemem viszont sír, ahányszor eszembe jut a lányom. Mert ennek a babának volt egy ikertestvére is. Mérhetetlenül boldogok voltunk, amikor megtudtuk, titkon mindig is három gyereket akartam, csak az utóbbi évek viszontagságai miatt vettem vissza a tervekből. Persze az ikerterhesség veszélyekkel is jár, ezzel tisztában voltunk, de arra, ami ránk várt, felkészülni, azt hiszem, nem lehet. 

A kicsi lányka 21 hétig volt velünk és nincs nap, amikor ne hasítana belém óránként a fájdalom és a hiányérzet, hogy az ő apró, finom lábacskái már nem simogatják a kezemet. Rettenetesen hiányzik.

Szerencsére egyelőre úgy néz ki, hogy a fiúcska mindennek ellenére jól fejlődik, minden elismert ultrahangos szaki látta őt, és hát elmondhatatlanul hálás vagyok neki, hogy folyamatos kalimpálással biztosít engem jelenlétéről. Nyugodt persze nem vagyok, de így, a 31. héten már néha egészen komoly optimizmus ragad el, talán mégiscsak lesz Ákosomnak kistestvére. Mert hát ő már nagyon várja. Még nevet is választott neki: Átos. Hiába próbáltunk utalni arra, hogy ilyen név nincs, elég kitartóan ragaszkodott hozzá. Egyik nap az oviban Évikének dicsekedett, hogy neki is lesz kistestvére (Évikének novemberben született kisöccse). És mi lesz a neve? - kérdezte Évi. Átos! - vágta rá kiskomám. És ha lány lesz? - jött a következő kérdés. Akkor is Átos.- felelte Ákosom. De hiszen az fiúnév! - méltatlankodott Évi. Azóta persze Ákosom is elfogadta a mi választásunkat.

süti beállítások módosítása