2009.06.30. 23:26 | Lucilla | komment

Adós vagyok még a szombati kirándulásunk beszámolójával. Szóval, még a múlt héten jött a hír, hogy főnököm, Ádám itt a közelben tölti a vakációját és szívesen venne egy közös kirándulást is. Mivel régóta terveztük, hogy megnézzük Helsingborgot és Helsingört, erre esett a választás. Helsingborg Lundtól háromnegyed órányira fekvő gyönyörű város, Helsingör pedig Helsingborgtól húszperces kompútnyira van, szóval adta magát, hogy a két várost egy körben látogassuk meg. Az indulás némiképpen rohanósra sikeredett, így a fényképezőt otthon hagytunk. Még jó, hogy Ádám nálunk felkészültebb volt.

Helsingborgban viszonylag rövid sétát tettünk, némi hegymászással és piknikkel ötvözve. Ádámnak köszönhetően olyan fotók is készültek, amelyeken mind a négyen rajta vagyunk, ritka kincs az ilyesmi ...

Aztán áthajóztunk Helsingörbe. A komp gyakorlatilag teljesen ráépült a svéd alkoholkorlátozásból fakadó alkoholtúrizmusra, de tulajdonképpen Helsingör is, a húszperces út során svéd társaink tömegével vásárolták fel a (számukra) olcsó piát. A kompon lévő bolt nagyon felkészült volt, a kartonokban árult alkoholtartalmú italok mellett gurulós szatyrokat és komplett ládák szállítására alkalmas alkalmatosságok is kaphatóak voltak. 

Helsingörben természetesen Kronborg volt a célunk, a vár, melyet Shakespeare is megénekelt ugye.

Maga a kastély és a benne található látványosságok nincsenek túlragozva, néhány óra alatt minden része végig járható, mi elég sok időt töltöttünk az udvaron, a fiúk fogócskáztak, mi pedig beszélgettünk. 

Aztán végignéztük a kastély lakosztályait, a kápolnát és a kazamatát is. Áron fő tevékenysége az ordítva rohangálás volt, annyira élvezte a hosszú folyosókat és a visszhangot. Ákos kedvence a legószoba volt, ahol annyi, de annyi legó volt, hogy alig bírtuk elrángatni. Valószínűleg Hamlet is itt legózott gyerekkorában ... 

 

Némi időt eltöltöttünk Kronborg tengerpartján is.

Később sétáltunk egyet a belvárosban is, sajnos ekkora már minden bolt be volt zárva, csak a kocsmák voltak nyitva, bár Zacco kollegái szerint Helsingör két látványossága Kronborg és a kocsmák, így hát beültünk egybe, nehogy már ez maradjon ki.

süti beállítások módosítása