2010.04.30. 10:37 | Lucilla | komment

Ahogy ígértem, íme Ákos egyik irodalmi remekműve, műfaját tekintve vicces történet 7 oldalon.

A címlap:

És maga a műalkotás:

A történetet ide is idevésem, a könnyebb érthetőség miatt:

Ákos és a Godis

Volt egyszer egy Ákos, aki annyi godist (ti. gumicukrot) evett, hogy kövér lett. (Itt egy kép következik, ahol a kövérre hízott Ákos nevű főhősünk a godiszabálás közepette elégedetten böffent egyet.) Aztán csak egy maradt. Ne egyél ilyen sokat! Nézd meg, milyen kövér lettél! - mondta a Godis. Ákos felállt, megmérte magát. A mérleg 10 kilót mutatott. (A képen a mérleg valóban 10 kilót mutat).

Hm, hogy lehetek én tíz kiló, mikor meghíztam. Aztán fogyókúrázott. Aztán megmérte magát, a mérleg 100 kilót mutatott. (A végén ismét kép, a 100 kilót mutató mérlegről.)

Néhány megjegyzés a végére:

Ákos helyesírása meglehetősen sok kívánnivalót hagy maga után, ez egyelőre így is marad, mi kijavítjuk, ha olyan a helyzet, de még az iskolai magyarórán sem téma a helyesírás. (A Z betű fordítottságához annyit fűznék hozzá, hogy ezt a betűt Ákos a legritkább esetben írja le, az iskolában mindenre csak a keresztnevét írja, a Z betű pedig nagyon-nagyon ritka a svéd nyelvben, így szinte sosem kerül elő. És egyébként sincs túl nagy hangsúly az íráson, sőt.)

Jövök majd újabb történetekkel, mert ékes svéd nyelven írott komplett regényeket hozott haza a héten Ákosom Star Wars témakörben.

süti beállítások módosítása