2010.11.10. 23:11 | Lucilla | komment

Most egy kicsit ráérek, mert megírtam ma az utolsó dolgozatot az egyik tanfolyamon, és nem halmoztak el jövő hétre rengeteg tanulnivalóval (azért lesz mit ...), úgyhogy válogattam képeket az elmúlt hetekből, és persze van mindenféle történés is.

Elsőként egy mai kép, kis családi idill, amikor épp Ákosnak olvasok mesét, de Áronnak ilyenkor muszáj odabújni, főként, mivel ma Ákos az ő takaróját is odavarázsolta ... A meséből Áronom nem sokat fog, de elég sokszor kerülnek szóba bizonyos űrhajók, és az nagyon izgi.

Aztán, múlt héten őszi szünet volt, aminek egy részét itthon töltöttük, nem az egészet, mert Ákos ragaszkodott a fritidhez, így két napot kapott, na meg pénteken extra hokiedzés is volt, ha már ráérnek a gyerekek.

Ákos tanulással töltötte a nap egy részét, Vali mamával Kincskereső kisködmönt olvastak és dolgoztak fel ...

Áron is olvasott természetesen ...

Áronról annyit még, hogy elkezdett svéd szavakat használni. Minap rohantunk a dagisba, kicsit késésben voltunk, így mondogattam neki, hogy sietnünk kell, mert a többiek már ülnek a szőnyegen és eszik az almát (ez a 9 órás program), erre kijavított kiskomám, hogy äpple-t esznek. Végül is ...

Aztán volt IUP beszélgetés, mert természetesen a dagisban is van Individuelt Utvecklingsplan, azaz egyéni fejlesztési terv, illetve Áron esetében ez inkább csak beszámoló volt a beszoktatásról. Meg hogy mi hogyan éltük meg, mi a véleményem a dagisról, van-e valami kérésem, kérdésem, tudnak-e nekem bármiben segíteni.

Elmesélték, hogy Áron szerintük jól beilleszkedett a dagis életébe, ők is úgy ítélik meg, hogy nagyon szeret odabenn lenni. Leginkább Endrit nevű kis kollégájával játszik, a kerekes járművek a közös érdeklődési pont, de a többi gyerekkel is jó a kapcsolata. Rákérdeztem, hogy vannak-e verekedési problémák a csoportban, de a játék-elvételen túl nincsenek a gondozók szerint. Áron jól eszik odabenn, legalábbis, ami ízlik, de nem mulasztják el mindig megdicsérni, hogy bármit hajlandó megkóstolni.

Ákosnál is kaptunk szöveges értékelést, de a jövő héten lesz majd beszélgetés is, így majd akkor írok róla részletesen, jó híreket kaptunk amúgy.

süti beállítások módosítása