2012.10.28. 12:22 | Lucilla | komment

Lassan kifele megyünk az újszülöttkorból és alig meséltem még a legkisebb legénykéről ... Így most retrospektíve fogom ezt megtenni.

Két hetesen ilyen aprócska volt még kiskomám, nagyjából ekkora nyerte vissza a születési súlyát ...

Hazatérésünk óta rendíthetetlenül gyűjti a grammokat a bőre alá, hetente nagyjából 300 grammot hízik, a múlt heti 5 hetes mérésen már 4150-nek mértük a védőnővel. A doki nagyon elégedett a fejlődésével, na meg úgy alapból meglehetősen hibátlannak tartja. Mi azért elzarándokoltunk a fejlődésneurológiára, tekintettel a viszontagságos születésére, ott is nagyjából rendben találták kiskomámat, a fejét azonban nem emelte megnyugtatóan, így novemberben még egyszer vissza kell mennünk egy ellenőrzésre, de se tornát, se egyéb kezelést nem írtak elő, csak hogy legyen hason jó sokat. Ebben amúgy nincs hiba, mert Ábelünk szinte kizárólag csak hason hajlandó aludni, az utóbbi időben már a babakocsiban is, így elalvás előtt van módja emelgetni a fejét. Meg is teszi ő ezt és van is fejlődés a dologban, remélem, a legközelebb már megnyugtató eredménye lesz a vizsgálatnak.

Ilyen volt Ábel még toka nélkül, bő két hetesen ...

Három és fél hetesen már tokásodott ...

Az alábbi kép pedig egészen friss, azaz mai, ezen már némi mosolykezdemény is látható, ami Zümi barátjának szól ...

Ábel amúgy nagyon szociális gyerek, már két hetesen nagyon próbált mosolyogni, és nagyon szereti az arcokat tanulmányozni, közben lelkesen heőzik és nagyjából egy hónapos kora óta már szórja a mosolyokat is. Ákosnak elég csak odapillantania ehhez, nekem azért meg kell küzdenem érte, de az anyák sorsa már csak ilyen.

Amúgy eszik-alszik típusú gyerek ő is, bár a hajnalokat mostanában nyögéssel tölti, hogy miért épp akkor, erre nem sikerült választ nyerni, ahogy megoldást sem, így kedélyes pocaktornával töltjük időnket pirkadatkor rendszeresen. Mostanában viszont előfordul, hogy éjjel akár 4-5 óra is kimarad két kaja között, így volt már, hogy 3+ órát aludhattam egyhuzamban. Kockásra mindenesetre azóta sem sikerült aludni a fejem, de egészen biztató a helyzet.

süti beállítások módosítása