2013.02.16. 13:19 | Lucilla | komment

Ákos közben hazajött a sítáborból, ahol a végére igazán belejött a síelésbe, az utolsó napon tartott síversenyen második lett. Most pedig a vasutas tanfolyamon vizsgázik, ami igazán nem művizsga, eddig egy tárgyat sikerült lezárnia, egy másikból visszatapsolták, a harmadikból nem volt meg egy házija, úgyhogy be sem mehetett, szóval nem osztogatják ingyér' a szolgálatot. Hétfőn újabb kör lesz a témában. Remélhetőleg ezúttal minden sikerül, mert szerdán már mehetne Ákos szolgálatba ...

Aztán volt még farsang is, Áron Wall-e-nak öltözött. Igazán örültünk, hogy hajlandó volt részt venni a mulatságban, mert még pár nappal a farsang előtt is úgy volt vele, hogy ő bizony nem öltözik semminek, pedig az utóbbi időszak űrhajós tematikájából javasoltam neki, hogy legyen űrhajós, vagy űrhajó, ezek tetszettek is neki, aztán ő jött azzal, hogy Szaturnusznak öltözik, de amikor mutattam neki, hogy milyen jelmezeket tudnék a témában elképzelni, azonnal visszakozott. Aztán eszembe jutott, hogy mostanában kizárólag a Wall-e jelenti nála a képernyőidőt, és hogy miért is ne lehetne Wall-e. Ez nagyon megtetszett kiskomámnak és amikor elkészült a jelmez, azonnal felvette és abban masírozgatott fel s alá egy fél napot. Mondjuk voltak kiegészítő ötletei is, hogy guruljon a Wall-e például, de gyorsan lebeszéltem róla infrasturkturális hiányokra hivatkozva.

Aztán másnap az oviban is felvette a jelmezt, ami külön boldogság volt, mert igencsak benne volt a pakliban, hogy ott már nem lesz hajlandó. Mondjuk a jelmezes felvonulásban végig a száját harapdálta zavarában, mert azonnal a figyelem középpontjába került, az összes gyerek oda volt, meg vissza a jelmezétől. Ő meg ugye rosszul viseli, ha mindenki rá figyel.

Ákos pedig bajnoknak öltözött, ez mondjuk elég olcsó megoldás, nem csak anyagi értelemben, konkrétan minden alkatrész volt hozzá itthon, a névre szóló melegítőtől az én régi kupámig, viszont valamennyi érem a nyakában saját érdem. így tulajdonképpen alaposan megdolgozott a jelmezéért:


És a végére egy Ákos-Ábel tesós:

... és még egy ...

süti beállítások módosítása