2014.09.02. 14:38 | Lucilla | komment

Ez a nyár úgy ment el, hogy valójában itt sem járt, ami eléggé letaglóz. Nyilván elég sokan fohászkodtak már júniusban, hogy édes Istenem, csak meleg ne legyen, hogy hát ezek az óhajok meghallgattatásra találtak ... Mindegy, most legalább tíz hónap újabb várakozás jön, hogy végre ne kelljen fáznom.

DSC_0029.JPG

Ezzel együtt a nyár jól sikerült, pedig nem is nyaralgattunk a szó eredeti értelmében. Ugyan a Balatonig elmentünk néhányszor, de ezek inkább családlátogatási megmozdulások voltak, mint valódi nyaralások, már csak az időjárás miatt is, na meg hát például a leghosszabb ilyen kiruccanáson Ábelünk épp benyalt valamit, amiról már értekeztem alább is.

Viszont igen jó döntésnek bizonyult, hogy nem mentünk sehová, hanem itthon, a saját kertünkben nyaralgattunk. A két kisebb fiú amúgy sem viseli jól az utazást, a nem saját ágyban történő alvást, én meg nem viselem jól a százezer holmi be- és kipakolását, ami ilyenkor szükséges, így már tavasszal eldöntöttük, hogy budapesti mulatságokkal fogjuk tölteni időnket. Na meg, első nyarunk a házban, a kertünkben ücsörögni úgyis hozza a nyaralás fílinget, ilyen kilátással meg amúgy is ritkán lehet szállást kapni. A bérelt házak infrastruktúrája meg sem közelíti az itthonit, és mindenki a saját kényelmes és megszokott ágyában hajthatja álomra a fejét. Na meg ha épp nincs kedvünk, hát nem megyünk sehová, nincs az a kényszer, hogy ha már idáig eljöttünk, mindent meg kell nézni, ki kell próbálni.

P7150164.JPG

Persze Ákos viszonylag kevés időt töltött velünk, ő az ország különbőző szegleteiben töltötte ideje nagy részét. Volt két hétig vizilabdatáborban, majd felment Hűvösvölgybe vasutaskodni, volt a Balatonon mindkét nagyszülőnél, pancsoló táborban szintén a vasutasokkal, na meg egy igen kemény edzőtáborban Miskolcon.

P7130122.JPG

Végül jóval kevesebb kirándulást intéztünk, mint terveztük, de voltunk azért itt-ott. Például a Vasúttörténeti Parkban, az Aqua-worldben, bobozni, hajózni, kisvasutazni, játszóterezni és így tovább. A legjobb az itthonmaradásban azonban az volt, hogy nagyon sok olyan barátunkat, akikkel az elmúlt években a külföldi lét, építkezés, költözés és egyebek miatt kevesebbet tudtunk találkozni, vendégül láthattuk. Úgyhogy egymást érték a grillezések, ebédek és vacsorák, amik persze jórészt egész napos mulatságba torkollottak. A köztes napokon pedig csak henyélgettünk, már amennyire henyélni lehet ennyi gyerek mellett.

P7070146.JPG

A nyár nagy fejleménye amúgy, hogy Áron végre megtanult társasjátékozni. Persze eddig sem azért nem játszottunk, mert ne lett volna képes megtanulni a játékszabályokat, hanem mert nem igazán viselte jól a vereséget és akkor most nagyon finoman fogalmaztam. Most sem mondom, hogy örül, ha nem ő nyer, de egyrészt már tud veszíteni, másrészt viszont eléggé jól kombinál ahhoz, hogy igen gyakran nyerjen. A solo az egyik sláger, ebben rommá ver bennünket, de jöhet a digit vagy a catan junior is. Ákos a táborokból hozott haza néhány izgalmas kártyajátékot is, ezeket is kipróbáltuk.

DSC_0049.JPG

A másik fejlemény, hogy Áron mostanra már eljutott a szocializálódás azon fokára, hogy akár napokon keresztül is eljátszik kortársaival különösebb beavatkozás nélkül. Eddig azért viszonylag sűrűn kellett surlódásokat elsimítani, bármennyire is jó haver volt a játszótárs, most viszont egyik ámulatból estünk a másikba egész nyáron, hogy különbőző korú és nemű gyerekekkel, akikkel korábban nem is találkozott, vagy ha igen, hát mondjuk évekkel ezelőtt, teljesen jól elmulattak. Így aztán a vendégfogadós napok külön nyeresége volt, hogy Áronnak volt játszótárs, akikkel lehetett pl. avatározni.

P6110125.JPG

Ábelünk pedig szintén élvezte a nagy társasági életet, ő aztán mindig nagyon boldog, ha jön hozzánk valaki. A nyár eleji betegség óta szerencsére semmi sem rontotta el az ő jókedvét, azóta kétszer annyit kapott magára, mint amennyit akkor lefogyott, a mai mérés alapján 11 kg és 85 cm, ezek lesznek a hivatalos 2 éves adatai. És hát egy korszaknak ismét vége: a nyáron felvételt nyert kiskomám a bölcsödébe, jövő héten kezdjük a beszoktatást ... Én tegnap óta dolgozom ismét, ami persze csak papíron történik, van egy kis szabadságom még, úgyhogy egy darabig még itthon húzom az igát.

Tegnap óta suli, Áronnak ovi új csoporttal, úgyhogy ősz ezerrel és csak remélni merem, hogy legalább az őszünk kedélyes lesz időjárásilag, ha már a nyár nem volt az ...

süti beállítások módosítása