2005.01.23. 16:27 | Lucilla | komment

Ákos ma nagyon hozta a formáját, még 10 óra sem volt, már sikerült apát az idegösszeomlás szélére juttatni...Én még aludtam, tekintettel arra, hogy hajnalig varrtam.

Na szóval. Azzal kezdte, hogy miután felébredt (természetesen a mi ágyunkban töltötte ismét az éjszaka második felét), és apát hiába kapacitálta némi vasúti munkára, fogta magát, és apát nyakon öntötte egy pohár kellően hideg vízzel. Apa persze a legmélyebb álmából ébredt, és nem volt elragadtatva az ébresztőtől, ennek hangot is adott. Ákos nem értette teljesen apa haragját, szerinte ez naddonbicces volt....

A következő hajmeresztésre alig egy óra múlva került sor. Apával épp a fürdőszobában tevékenykedtek, amikor addig kepesztett kiskomám, amíg szépen leesett a székről, amin állni szokott, hogy elérje a csapot. Az esésnek külön nyomatékot adott, hogy közben leverte a mosdókagylón lévő porcelán szappantartót és a szintén porcelán fogmosópoharat. A csattanásra más magam is kénytelen voltam felkelni, és kirohanni. Apa közel az idegösszeomláshoz ápolta Ákost, akinek a szájából ömlött a vér....a szájban lévő sebeknek ez már sajátja, nagyobb a füst, mint a láng, valójában egy picike seb lett, ahol felszakadt a bőr, de elsőre úgy látszott, hogy a foga is vérzik. Ákos elég hamar kiheverte a sokkot, szépen megvigasztaltam, miközben hüppögött, hogy őtet bántotta a szék...aztán egyszercsak közölte, hogy megy vonatozni, és mintha mi sem történt volt. És majdnem, Ákos egyben maradt, a porcelán berendezési tárgyak is, apa sem omlott össze. Bár ő az eset után hibernálta magát egy időre, regenerálandó önmagát.

2005.01.19. 19:54 | Lucilla | komment

Tegnap diós csigát sütöttem, nagyon jó lett. Az adag egyik felét a fagyasztóba raktam, remélem, az is jó lesz, majd kiderül.

2005.01.17. 09:57 | Lucilla | komment

Ákos tegnap apával otthon maradt, apa beszámolója alapján rekonstruáltam a történetet. Apa még az ágyban kókadozott, Ákos közben teljes gőzzel játszott a legóvonattal. Ezen tevékenységét igencsak színes hanghatásokkal szokta kísérni, így apa csukott szemmel is mindig sejthette, hogy mivel is foglalatoskodik Ákos és a lakás mely szegletében tartózkodik, így hát békében szunyókált még. Aztán egyszercsak arra riadt, hogy csönd van. Meg is rémült, hogy mi történhetett, ugyanis Ákos többszöri felszólításra sem választolt. Apa ekkor már igencsak felébredve kiugrott az ágyból, hogy megkeresse a gyerkőcöt, a csönd ugyanis leginkább azt jelentheti, hogy valami szokatlan cselekedetet végez a ded, ami egyenlő az ön/közveszélyes cselekedettel, tekintve, hogy a legális cselekedeteket már ezidáig mind végigzongorázta. Szóval csönd, Ákos nem válaszol a felhívásra. Apa nyomába ered. Ákos szerencsére semmi rosszban nem sántikál, ül a nappaliban a földön és koncentrál. Apa szól is hozzá: Ákos, te mit csinálsz, ilyen csöndben? Erre ő, a legnagyobb természetességgel: kakálok!

Átöltözéskor pedig nagyon tiltakozott, hogy neeeem, neeeem ágybaaaa, neeeem pizsaaaamaaaaaa, neeeeeem!!! Mondom neki - magam sem gondolva komolyan, hogy ez hatni fog -, Ákos, muszáj öltözni, lefeküdni, este van, sötét van, aludni kell. Erre ő: jaaaaaaa - jellegzetes felismerő hangsúllyal -, akkor megyek aludni! Hát, nem bánnám, ha mindig ilyen könnyen menne.

süti beállítások módosítása