2005.12.04. 23:36 | Lucilla | komment

Nos, bármennyire is várok egy nyugodtabb időszakot, nem jön. Ahogy a december elérkezett, jöttek vele a mozgalmas hétvégék is, így hát most már a hét minden napján rohanás van, bár legalább a hétvégéken kellemes történések miatti rohanás.

Pénteken nyitottunk mindjárt egy PM Mikulás partival. Mondanom sem kell, hogy pénteken még teljes értékű - értsd: belet kiköpető - munkanap volt, így hát lóhalálában rohantam Ákosért, hogy visszaérjünk, mire megérkezik a Mikulás. A buli egyébként nagyon jól sikerült, Ákos már teljes egészében be tudott kapcsolódni a játékokba, és nagyon élvezte. A Mikulás szerencsére vers/dal nélkül is adott neki csomagot, amit ő ott azonnal kicsomagolt, és hát egy percig nem voltunk résen, ha jól emlékszem, de mire észbe kaptunk egy tekintélyes méretű csokimikulást tett magává....

Én az estét még egy jó kis vacsival is kiegészítettem kiváló társaságban.

A tegnapi nap azonban méltán pályázhat egy majdnem tökéletes nap címre, azért nem tökéletes, mert azért volt olyan része, amit jobb lett volna kihagyni, de ezt most kihagyom legalább a beszámolóból. Na szóval mindjárt egy fél tizenegyes ébredéssel sikerült megalapozni a napot, köszönhetően annak a hadseregnek, aki Ákos szórakoztatására rendelkezésre állt. Aztán meglátogattam egy édes kicsi babácskát, akit meg is dögönyözhettem egy kicsit, ez vitán felül a nap fénypontja volt. Eközben Ákos nagymamizott.  Aztán csaptunk egy hatalmas családi vacsorát, egy igen tekintélyes méretű kacsa esett áldozatul, na meg volt utána ilyenolyan torta is. És végül a nap lezárásaként HP.4.

A mai nap ismét a mikulás jegyében zajlott. Kis délelőtti romeltakarítás-mosás-teregetés után a bábszínházba mentünk, ahol is Zacco munkahelye jóvoltából megnézhettük a Túl a maszat hegyen c. előadást. Meg kell mondjam, hogy választásnak nem volt az igazi, mivel alapvetően nagyobbacska gyerekeknek készült darab, egy munkahelyi mikulásbulira viszont rengeteg kisebb kölköcske is eljön, őket nem kötötte le igazán, viszont zseniális az előadás maga, régen láttam ennyire jót. Igaz, mi a bábszínházban inkább eddig a kisebbeknek készült darabokat néztük, ez a darab felnőtt fejjel is lenyűgöző, fantasztikus kép világú, jó dramaturgiájú, na igen, a zene is remek (by Presser).

Ákos bár rengeteg kérdéssel, de végignézte az előadást, de a fő attrakció a játszóházi részen volt, természetesen a vonat.

Az ételválasztékból itt a mogyoró volt a sláger, a megtörni való.

És hát hiába hétvége, én fáradt vagyok, a pár óra programmentes időben mostam-vasaltam-pakolásztam, és holnap-holnapután ismét irdatlan mennyiségű munka vár rám...Remélem, sikerül hamar túljutnom rajtuk és végre fellélegezhetek.

2005.12.01. 21:35 | Lucilla | komment

Nos, bekövetkezett, amitől tartottunk. Ákos olyan szót hozott haza az oviból, amit tőlünk eddig nemigen hallhatott.

Éppen vacsorázunk, amikor egyszercsak Ákos kedélyesen elkezdte ismételgetni: faszszopó, faszszopó, faszszopóóóóóó! Megállt bennünk az ütő apával, én a magam részéről inkább beszaladtam a nappaliba, és ott fetrengtem egyet a röhögéstől. Mert hát van abban egy jó adag mulatság, amikor egy háromésféléves bűbűjos kis szájából igen kedélyesen kicsúszik egy ilyen szó... És igen, mit lehet erre lépni. Leginkább semmit, ahogy a szakirodalom is ajánlja. Hát mi így is tettünk, időről időre kivonultunk a helyiségből, röhögni egyet. Mert hát kiskomámnak annyira tetszett a szó (asszem a nemreagálással elkéstünk, az oviban valszeg az összes kölök dőlt a röhögéstől, amikor valamelyiküknek kicsúszott a száján a szó, így hát kiskomám üdvözült arccal és azzal a tudattal ismételgette a dolgot, hogy ez igencsak vicces szó), na szóval annyira tetszett, hogy gondolta, ezentúl szeretett édesszüleit ezen a néven szólítja. Így hát jött a faszszopó, gyere ide! faszszopó, kérek egy pohár vizet! és így tovább...

Aztán kiderült, hogy ha a szó jelentésével nem is, de azzal nagyon is tisztában van kiskomám, hogy ez egy csúnya szó. Mondom neki lefekvéskor, hogy holnap bejön velem délután a PM-be, lesz ott mikulásbuli, és hogy a mikulás bizony csak a jó gyerekeknek ad ajándékot, így hát jól teszi, ha szépen kialussza magát, jól viselkedik és nem beszél csúnyán. Na erre azonnal beugrott neki, hogy hol is hagyta abba: faszszopóóóóó!

süti beállítások módosítása