2007.06.24. 23:22 | Lucilla | komment

Tegnap sajnos megtapasztalhattuk, milyen is az egész napos eső, így némi kávézózáson, valamint zuhogóesős sétán kívül nem sok mulatságunk volt. Illetve Ákosom szemérmetlen mennyiségű cukorkát válogathatott a hemköpben, mivel ahogy régi svéd szokás szerint a gyerekek szombaton annyi édességet ehetnek, amennyi beléjük fér, megígértük Ákosnak, hogy amennyiben jól viselkedik, ő is válogathat magának cukrot. És hát jó volt, amilyen lenni szokott. Persze az a rész kimaradt, hogy annyit ehet, amennyi beléfér, mivel egyszerűen nem tudtam hagyni, hogy betegre egye magát e-betűkkel, így erős korlátok között falhatta gumicukrokat. Mivel egyébként gyakorlatilag sosem kap ilyesmit, eszméletlen boldogsággal ette kiskomám a zsákmányt.

Ma viszont sokkal szerencsésebbek voltunk, igazi svéd nyár volt, kicsi fehér vattacukrokkal tarkított kék éggel, huszonegy-két fokkal, enyhe szellővel, így úgy gondoltuk, hogy ma természetjárunk. El is látogattunk a Tyresta nemzeti parkba, ami Stockholmhoz igen közel esik, mindössze egy óra tömegközlekedéssel. Ákost már az odavezető út lenyűgözte: - Anyaaa, nézd milyen szép táj! Néééézd, ott a kékbusz! Nos igen, kinek a fák, virágok, kinek a négykerekűek.

A park gyönyörű, a svéd nyári táj minden szépségét megmutatta ma nekünk.


A parkban több turista út is volt, mi egy 6 kilómétereset választottunk, mivel ez érintette a park közepén megtalálható egyik tavat. Valójában ez is elég merész volt, de kiskomám zokszó nélkül végigcsináta a túrát, sőt, tulajdonképpen végigszaladta, hiszen ahogy mindig, amikor nincs más multaság, ő villamost (metrot, pendeltagot, stb...) játszott, így futott, ahogy csak bírt, szerintem többet is mint 6 km-t, hiszen néha visszafele is futott, mivel mi nem követtük őt elég gyorsan.

A parkban mindenféle állat is volt, lovak, pónilovak, kecskék és egészen apró borjak is.


A turista út nagyobb része benn volt az erdőben, ami mesebeli tájhoz hasonlít. Ákos persze zokon vette, hogy az út jó részén nem lehetett villamosként futni, mivel a fák ágai igen göröngyössé tették a pályát...


A tóhoz érve megpihentünk. A parkban meglehetősen kevesen voltak, igen nagy területen, így sokszor volt olyan érzésünk, hogy egyedül vagyunk, csak a fák suhogását lehetett hallani.


Ákosom az utóbbi időben rákapott a rajzolásra. Annyira, hogy a mai útra kizárólag a rajzfüzetét és néhány kiválasztott színes ceruzát kívánt magával hozni, és ezt igen gyakran elő is vette kiskomám, hogy csiszolgassa a villamosokkal és közlekedési lámpákkal telerajzolt mesterművét. A legújabb, hogy űrhajót rajzol, leváló részekkel (ahogy azt a tekniska museetben látta...)

 


A séta mindenkit elfárasztott, mivel kiskomám ma reggel fél 7-kor vetett véget az éjszakának, mondván, hogy ő bizony társasjátékozni szeretne... Így amilyen örömmel indultunk odafele, olyan örömmel értünk haza is.

 

süti beállítások módosítása