2008.11.27. 14:18 | Lucilla | komment

Ma megkezdtük a közösségi életünket, hirtelen felindulásból ellátogattunk egy helyi nyitott oviba, ahová a gyerekek a szüleikkel együtt járnak, délelőtt és délután 3-3 órát lehet játszani. Lehet festeni, kézimunkázni, van sok játék, 6-7 éves korig minden korosztálynak és vannak foglalkozások is. Ákos nagyon jó érezte magát, hiányzott neki a gyerekközösség már, és mivel volt három magyar kislány is, nem volt nyelvi gond sem. Sajnos - mivel eléggé hirtelen  döntöttük el, hogy megyünk - nem volt nálam fényképező, nincsenek képek, de majd legközelebb feltétlenül fotózok.

Aztán hazafelé Zacco egy jólirányzott mozdulattal beledobott a mélyvízbe, közölte, hogy egy értekezlet miatt nem tud hazavinni, így legyek kedves őt befuvarozni az ericssonhoz, magunkat pedig haza. Levert a víz azonnal, de szerencsére kaptam egy kis segítséget egy felvezető autó formájában, így végül gond nélkül hazaértünk.

A tegnapi nap fejleményeként megérkeztek a svéd adóhivataltól postán a személyi számaink (csak annyit tennék ehhez hozzá, hogy mindössze egy hete adtuk be a kérelmet), így már a svéd adminisztráció is tudomást vett érkezésünkről.

Szintén tegnapi fejlemény, hogy némi elmozdulás van hozzátápi fronton, Áron az almát Ákosnak leszelt darabokban és héjastól szívesen dugja a szájába és csócsálgatja intenzív nyálazás kíséretében...Ezzel együtt az egyfogú szájhoz optimalizált verzió továbbra is szájbecsukást eredményez.

És végre sikerült lencsevégre kapni az álldogáló héthónapost is.

2008.11.25. 21:52 | Lucilla | komment

Reggel Lundban...

 


2008.11.25. 12:24 | Lucilla | komment

Mivel tegnapelőtt megérkezett Jürgen és Conny a félkamionnyi cuccunkkal, sikerült berendezkednünk, azaz a lakás minden szeglete tele lett a holmijainkkal. Áron végre a kiságyában tudott aludni, így tegnap például éjjel 8 órát húzott le egyben, ezzel az én feketekarika-indexem is javulóban van. Ákos is  hepi volt, mert megérkezett a fél tonnányi játéka, így végre beteríthette a szobája padlóját faltól falig, így már eléggé inspirativ a környezet a kötetlen játékhoz. Persze ezt a szokást már Áron is gyakorolja a bébijátékokkal, ebből is van annyi természetesen, hogy bárhol hasra eshessek valamelyikükben.

Ma felvettem a kapcsolatot az egyik közeli montessori iskolával, remélem, néhány nap múlva többet tudunk, de persze az állami iskola vonalon is elindulunk, mihelyst megkapjuk az adminisztrációhoz szükséges számokat. Így hát lassan minden szempontból beindul itt az élet...

süti beállítások módosítása