2009.05.27. 22:25 | Lucilla | komment

A svéd igen vallásos nép, ennek megfelelően a nemzeti ünnepek jó része vallási ünnepekkel kapcsolatos, így a múlt héten például az áldozócsütörtök kapcsán négynapos ünnep volt. Mivel meglehetősen szép időt ígértek erre a hétvégére, úgy döntöttünk, hogy meglátogatjuk Göteborgot, illetve azon belül is Liseberget.


Nem kellett megbánnunk ezen döntésünket. Ez a park egy meglehetősen jól kitalált vidámpark, van benne mindenféle mutatvány kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kétnapos belépővel mentünk, ki is használtuk az időt, amennyire lehetett, mégis lesz miért visszamennünk.

Ákosnak természetesen a hullámvasutak voltak a középpontban, elsősorban a Lisebergsbanan, ami egy meglepően hosszú és kacifántos darab, és amire felnőtt kíséretében Ákos is felszállhatott. Ennek örömére jó párszor végig álltuk a sort. De volt olyan - kisebb - hullámvasút, amire Ákos egyedül is felszállhatott, erre mi már nem is mehettünk vele, annyira élvezte.

Motorcsónakozás (liseberg)nyuszifülben ... 


Aztán persze volt olyan hullámvasút, amire ő nem szállhatott fel, ezt apával mi külön-külön próbáltuk ki, amíg Ákos olyasvalamin utazott, ahová egyedül is mehetett ... 

De kivételesen volt, hogy apa is felszállhatott egy ilyen mulatságra ...

 

Persze minden más is kipróbálásra került, ami csak időnkbe belefért. Sajnos, vagy éppen szerencsére igen sokan voltak, sokat kellett sorban állni, de ez általában igen vidáman telt.

És persze megérte a sok sorban állás ... 


Áron mindeközben ...

... hol a babakocsiban utazott ...

... vagy szaladgált és a virágokat gyilkolta ...

... de persze ő is utazott például a nyuszihajón ...

Gyorsan véget ért a két nap, a hétvége további részében pedig kipihentük a fáradalmakat. 

süti beállítások módosítása