2004.07.29. 20:47 | Lucilla | komment

Akárhogy is szeretném békében hagyni az időjárást, nem megy. Nem hagyja. Az idei év méltán pályázhat a minden idők legszarabb nyara címre. És ezt már bebizonyította, szóval abba lehet hagyni. Tessék szépen a napnak kisütni, esőnek elállni és jó melegnek lenni. Nem kell az évszázados hidegrekordot épp most beállítani. Na.

Telik az idő, telik a nyár, mindjárt itt a szabadság, édes szabadság. Már csak egy nap odabenn. Nem tudom, miért van az az érzésem, hogy a dolgok nem mehetnek olyan simán a héten, ahogy azt én szépen elterveztem. Ákos megint náthás, és méltán tölt el az aggodalom, hogy beteg lesz, tekintve hogy olyan, de olyan hisztit vágott ma le, hogy csak néztünk. A probléma forrása az volt, hogy őméltósága a vasaló vizestartálytöltő edényében (vagy hogy is hívják azt az izét) akart joghurtot (egészen pontosan rostos eperlevet) inni. Én pedig a sarkamra álltam, hogy nem. Mert hogy ragadni fog. És amúgy is. És kitört a balhé. Vagy félórás üvöltés, és fejveszett rohangálás a lakásban anyaszült meztelenül, közben fejhangon visítás. A kommunikációs csatornák totális behegesztése. Aztán persze megunta, és abbahagyta. Igaz, jól el is fáradt. Ma hirtelen felindulásból elmentünk a Lancelotba tárkonyos ragulevesezni, ott pedig fel s alá rohangált és ijesztegette a pincéreket. Aztán elugrottunk az Andrássyra fagyizni. Ott meg azzal borzolta az idegeinket, hogy kirohant az utcára, de olyan gyorsan és hirtelen, hogy fejvesztve rohantam utána, és így is csak épphogy elkaptam. Neki vicces volt. Nekem nem. Szóval, rettegve nézek az éjszaka elé.

Merthogy nem lenne valami tuti, ha most lebetegedne. Mert ugyi utazunk vasárnap. És két hétig nem megyek be a munkahelyre sem szándékaim szerint, ezért holnap még mindent el kell rendeznem. El kéne.

És hát szombaton, vasárnap jó lenne szépen rendbe tenni a lakást, mielőtt elmegyünk, meg kimosni, kivasalni, összepakolni, de jó lenne pihenni is a repülés előtt, mert az nem lesz sétagalopp amúgy sem. Na meg még nincs biztosítás, ajándék, és egyéb beszerzendők.

Ákosnak is holnap lesz az utolsó napja a bölcsödében. Egy hónapos bölcsiszünet. Hogy a második két hét hogyan lesz, azt még nem tudom. És azt sem, hogy Ákos maradhat-e Ági néninél, vagy sem. Még nem dőlt el. Jó lenne, Ákos nagyon szereti, és viszont.

süti beállítások módosítása