2004.10.09. 21:51 | Lucilla | komment

Halász Judit koncertre mentünk délután. Kisütöttük apával, hogy valójában mind a hárman először vagyunk Halász Judit koncerten, pedig ő már a mi gyerekkorunkban is. Mire nem jó szülőnek lenni...Amúgy ez a nap sok apró történéssel volt teli. Mindjárt elindulásunk után leszart egy galamb, így hát a Baross utca körút sarkon Zacco próbált meg kivakarni a szarból, és hát hiába mondogatta, nehezen tudtam azzal vigasztalni magam, hogy szerencsét hoz. Aztán végül is szerencsét hozott: találtkoztunk két emberrel is a múltból.

Ákos nagyon érdeklődően nézte az ugráló nénit a színpadon, de közel sem kapta úgy el a fonalat, mint a nagyobbacskák.

A Halász Judit pedig elképesztően jó koncertet csinált, az összes gyerek tombolt vele. Pedig egyáltalán nem fiatal és ha jól tudom, valami komoly betegsége is volt nemrégiben.

Ákos gyanúsan nyugodt volt, szépen ült apa ölében, holott nagyon sok rohangáló gyerek volt, és ilyenkor ő normális esetben a főkolompos szerepében szokott tündökölni. Most azonban szépen ücsörgött, még a lába sem rúgkapált, és ....egyszercsak elaludt. Ami arra enged következtetni, hogy elbliccelte a délutáni alvást. Biztosat nem tudok, mivel nem szoktam ellenőrizni, hogy alszik-e. Beraktam az ágyában, szépen betakartam, kimentem, és ő két órán keresztül benn volt egy hang nélkül, ezért gondoltam, hogy aludt. Ám ő ilyenkor semmiképp nem aludna el egy izgalmas helyen.

Először csak kókadás apa ölében:

Aztán...

2004.10.09. 13:09 | Lucilla | komment

Ismét eltelt egy hét. Nem is volt akármilyen, a PM-ben örjöngés (pénteken ment be a költségvetés a parlamentbe, végre), aztán megkönnyebbülés, pezsgőzés meg minden. Mindenki nagyon elégedett, bár a T. képviselők még csak most olvassák. Hogy mit mondanak ők, az a jövő zenéje, én mindenesetre már most növesztem az arcomon a bőrt, ennek szükségességére már felkészítettek.

Ákos ma reggel, miután apa tüsszentett vagy hármat: eseje, apa! (Értsd: Egészségedre, apa!) Majdnem kiugrottam az ágyból, hogy összecsókolgassam az én udvarias kisfiamat. Ám mivel szombat reggel volt, és az ágyban fekvős percek kincset érnek, inkább később csókolgattam össze. Aztán persze volt még más is. Ő már teljes gőzzel ébren volt, szaladgált, én még félkómában az ágyban. Eszébe jutott, hogy nem jól van ez így. Jött be: anya, kejj fel! Miért? - kérdezem. Hami! - hangzott a határozott választ. Mivel apa zuhanyzott épp, gondoltam nyerek egy kis időt, így hát mondtam neki: jó, felkelek, mindjárt, ha apa befejezte a zuhanyzást. Ebbe bele is törődött, ám mikor apa elzárta a vizet, abban a pillanatban már jött is, lehúzta rólam a takarót, és mondta: Apa befejezte!!! A zuanyzást!!! Kejj fel!!!! Ellentmondást nem tűrő hangon. Nem tudtam megállni röhögés nélkül.

2004.10.05. 22:15 | Lucilla | komment

Ákos kapott elektromos fogkefét. Hátha ezzel nem lesz kínszenvedés a fogmosás. Mert a sima fogkefével üvöltés van, minden este. Fogmosni márpedig kell, és alaposan, Ákos persze a fogkrémet szereti lenyalogatni, ezt akár többször is hajlandó megismételni, de a rendes fogmosás az nem kell. Így hát kénytelen vagyok visszaélni erőfölényemmel...Persze üvöltés ezerrel. Így hát beruháztunk egy helyes kis elektromosra, hátha. Hát egyelőre nem. Vagy nemigen. Tegnap még meg is ijedt tőle, amikor bekapcsoltam, aztán megbarátkozott vele, és még a szájában is beletette, berregve. Ám a hátsó fogakat nem mossa meg. Most mitévő legyek? Mert így ismét erőszakhoz kéne folyamodni. Egyelőre adtam némi időt a dolognak és türelmesen tanítgatom, de pár napnál többet nem hagynék alapos fogmosatlanul. Legfeljebb visszatérünk a hagyományos megoldáshoz, és várok a másikkal pár hónapot, hátha később elég érdekes lesz. Meglátjuk.

Ma megint voltak apával úszni, én pedig jól meglestem őket. Olyan hihetetlenül ügyes! Szépen fogta a deszkát és úszott. És magától beleugrik a vízbe, akár úgy is, hogy apa jó messze van, így a vízbe érkezik, jól elsüllyed és pár másodpercig víz alatt van. A foglalkozás végén pedig csúszdázni lehet, ami külön boldogság. Csütörtökön ismét megyünk, ha nem jön közbe semmi.

süti beállítások módosítása