2007.06.17. 23:12 | Lucilla | komment

Mivel ma közel sem volt az idő olyan jó, mint tegnap...


...így kénytelenek voltunk fedett programot csinálni. Persze ez sem volt szörnyű tragédia, ugyanis a Naturhistoriska riksmuseet lett a befutó. Ahogy minden svéd múzeum, ez is leginkább a gyerekeknek készült, így Ákos nagyon jól mulatott végig.

Még reggel megnéztük a múzeum honlapját, és ott az emberi testtel foglalkozó részre kattintottunk, Ákos egész úton a naaaaagy szájról beszélt, ahová majd jól bemegyünk:

Az egész múzeumban ez volt a legjobban végiggondolt rész, minden testrészhez interaktív programok voltak, mint pl. a vázrendszerhez ez a csontváz-gép, ahol külső karok segítségével lehetett a fejet és a karokat mozgatni.


A legnagyobb sikere kiskomámnál a sötétszobának volt, ahol a vakok érzékelésére vezették rá a látókat. Egy teljesen fénymentes helyiségben kellett átmenni, tapogatózva. A helyzetet az tette viccessé, hogy a tapogatózás közben a falon szőrös pókókat, csontvázakat is talált az ember, amit később a felgyulladó villany egyértelművé tett. A botorkáló bentieket pedig infrakamerával követhették a kinnmaradók, nem kis derültségükre.

De volt szagló és látásteszt, állóképességet és gyors reagálást tesztelő játékok, vérnyomásmérés, na meg minden szerv hatalmasra nagyított mása.

A múzeum többi része is igen érdekes volt, láttunk összeállítást a klímaváltozásról, a vulkánokról, a dinókról, skandinávia élővilágáról is. Mindenhol volt elég képernyő és nyomogatni való gomb, hogy Ákosom is jól szórakozzon.

A program fénypontját a három dimenziós mozi jelentette, ahol a mars expedíciról láttunk filmet. Igaz, hogy a mozi svédül volt, de a látvány önmagában megérte.

Mindenesetre sikerült kimulatni magunkat egy időre, így asszem holnap csak játszótér lesz... 

süti beállítások módosítása