2007.06.20. 00:21 | Lucilla | komment

A mai napon igazi svéd nyári időjárás lepett meg minket, noha az időjárásjelentés esőt ígért. Erős napsütés, nulla felhő, huszonvalamennyi fok, enyhe szél. Este persze volt némi eső, így 7 körül ez a látvány tárult elénk a szobából. Ákos persze azonnal fújta, hogy eső esik és süt a nap, ezért szivárvány lesz.


Mivel apa dolgozik ugye ezerrel, ezért mi kettesben töltük ezeket a napokat Ákosommal. Felevenítjük hát a négy évvel ezelőtti kalandjainkat és játszótérre járunk. Van, hogy a közeli játszón hintázunk ilyen hintán... 


..meg olyanon...


...máskor a régi nagy kedvenc radmansgatani játszóra ruccanunk ki. Ez a játszó négy év alatt tulajdonképp semmit sem változott, igaz, került néhány új játék is, de a lényeg ugyanaz maradt.


Ez a centrifuga-formájú valami például újdonság, Ákos persze azonnal ki akarta próbálni, milyen fejjel lefele lógni egy ilyen izében. A játék jellemzője az volt, hogy folyamatos sikongatás jött belőle, akár kicsi, akár nagyobbacska gyerek pörgött benne...Mert ezt bizony a tizenévesek is kipróbálták. 


A játszóterek sajátossága, hogy nyitott óvodaként is üzemelnek. A néhány éves gyerekek szüleikkel csoportos foglalkozásokon vesznek részt, de leginkább szabadon játszanak. Reggel a szervezők kiszórnak egy csomó játékot: homokozójátékokat, a helyi nemzeti sport, az innebandy szükséges kellékeit és különböző ügyesítő járgányokat. Ákosnak ez az alábbi négykerekű volt a kedvence, amit bár igen nehéz volt hajtani, azért ő derekasan küzdött vagy két órán keresztül vele. Mivel a játszón vannak lejtők is, persze a legizgalmasabb a legurulás volt, sikerült is kiskomámnak egy akkorát borulnia, hogy kénytelen voltam fejvesztve rohanva ellenőrizni, hogy él-e még... Nem lett baja, sőt, a sebei száma sem nőtt, igaz, abból van éppen elég. 


Ez pedig egy régi kedvenc, a körbebicikli.


süti beállítások módosítása