2008.12.15. 20:30 | Lucilla | komment

Ismét egy nyugis hétvége áll a hátunk mögött.

Pénteken ismét ellátogattunk a Kulanba, ahol Luca napi ünnepség volt. Volt ének és tánc (erről jórészt lemaradtunk, mert Ákost kicsit nehéz volt irányba állítani), és volt Luca macskája nevű sütemény is. Az óvónénivel elég részletesen elbeszélgettünk Ákosról, a reménybeli iskolakezdésről, valamint Áron hozzátáplálási ellenállásáról.

A szombat teljesen tétlenül telt, a fiúk számára legalábbis, én a magam részéről a délutánt és a kora estét a mosodában töltöttem. A lakásban lévő minimosógép nem képes a családunk mosási tempóját követni, most például 8 adag ruhát mostam ki és szárítottam meg, és majdnem az egészet ki is vasaltam, kb. 4 óra alatt, kicsit kitágítva a rendelkezére álló időt. Kicsit intenzív mosásélmény ez így, de meg van ennek is az előnye, mostantól egy hétig lóbálhatom a lábamat, mosásilag legalábbis. A fiúk ezalatt sétáltak egy nagyot, valamint apa összedobott egy isteni pizzát.

Vasárnap pedig ellátogattunk a magyar oviba, itt Lundban és a környéken elég sok magyar család él, a gyerekeknek pedig a magyar nyelv gyakorlása érdekében rendszeresen  játszóházat tartanak. Ákosnak ugyan nincs szüksége a magyar nyelv gyakorlására egyelőre, megy az neki rendesen, de a gyerektársaságra annál inkább, ezért családilag felkerekedtünk és elmentünk. Nagyon jól megszervezett játszóház ez, mindenféle progrmokkal, kézműves foglalkozások, táncok, énekek, társasjáték és a végén egy kis mozi is volt. A programok többsége természetesen a karácsony jegyében zajlott.

Áron viszonylag hamar elkezdte felfedezni a helyszínt. Neki az ovisok között nem volt játszópajtija, de ő ezt nem is nehezményezte szerencsére ...

Ákos pedig szokás szerint azonnal hangadó lett a csapatban, nagyon jól érezte magát, még vége sem volt a szeánsznak, már kérdezte, hogy mikor megyünk legközelebb ...

A játszóház végeztével úgy döntöttünk, hogy ha már úgy is ott vagyunk, akkor sétálunk egy jót a belvárosban, ami karácsonyi díszbe öltözött, volt kirakodóvásár és - az én örömömre - a boltok jó része is nyitva volt.

süti beállítások módosítása