2008.05.24. 22:55 | Lucilla | komment

Telnek-múlnak a napok, Áronom már egyhónapos nagyfiú lett a héten, ennek megfelelően már a nap egy részét ébren tölti. Ezen időszakokban amúgy leginkább anya vagy apa karját preferálja, mint helyszínt, de kis időkre a járókába is be lehet rakni. A hét slágere az én csíkos kardigánom volt, nem véletlenül mondják, hogy az újszülöttek az egyszerű mintákat preferálják, Áronom lenyűgözve nézi hosszú perceken át a piros-fehér csíkokat, ahogy amúgy a babakocsi kockái is lekötik őkegyelmességét.

És igen, több, mint egy hete megkaptuk az első mosolyt is, főleg teli pocakkal szórja kiskomám, de vannak napok, amikor egyet sem sikerül kicsalni a pofijára, máskor pedig még álmában is vigyorog. Ma különösen édes volt, egy ideig ilyen gyönyörűen emelgette a fejét, ami önmagában is hatalmas teljesítmény egy egyhónapostól, aztán amikor elfáradt és a hátára fordítottam, kedélyes heee-höözésbe kezdett, vigyorokkal kísérve.

 

Holnap gyereknap, amit az óvódában már csütörtökön megünnepeltek. Volt mindenféle mulatság, az örök sláger természetesen az ugrálóvár volt, gondolom Ákosom csatakosra ugrálta magát, mivel este szokatlanul korán elaludt és éjjel át sem jött hozzánk. És arcfestés is volt, alig tudtam rávenni kiskomámat, hogy fürdésnél lemossuk róla a tigrisbőrt...

 

2008.05.20. 21:29 | Lucilla | komment

Áron a mai mérés alapján 3650 gramm és Kun doktor igen egészségesnek látta őt. Két hét alatt 450 grammos hízást jelent ez, ami elég jól hangzik. Mondjuk látszik is kiskomámon, hogy gyűjti a bőre alá a bélést.

2008.05.20. 21:17 | Lucilla | komment

Ismét teljes a család, vasárnap leruccantunk a Balatonra Ákosért. Áron nagyon jól viselte az utat, gyakorlatilag végig aludt, mondjuk közvetlenül indulás előtt jól megtömtem, hogy ne útközben törjön rá az éhség. Ezzel együtt amikor alig másfél óra után megérkeztünk, kiskomám azonnal üres_gyomor_reklamációt nyújtott be, amit kénytelen voltam azonnal orvosolni.

Ákos nagyon jól érezte magát szokás szerint a nagymamáéknál, különösen azért, mert apuék elkezdték a több éve tervezett átalakítási munkállatokat az emeleti szobában, így Ákosom is "dolgozhatott" keményen a neki felállított satupadon.

Fűrészelt... (én inkább nem is néztem oda, de a végén leltároztam az ujjait. Megvolt mind.)

 

...csavarozott...

 

Az én három pasim...

 

Hazafele bevállaltam a vezetést, ami nagyon könnyelmű vállalás volt részemről, erre már az autópályára történő felhajtás pillanatában rájöttem. Közel négy hete nem aludtam ugyi egyben három óránál többet...Ezzel együtt épségben hazaértünk, noha Áron már nyöszörgött, amint beértünk a városba és sebességünk 100 km/h alá csökkent.

süti beállítások módosítása