2008.10.22. 23:58 | Lucilla | komment


Áronom éppen ma fél éve bújt ki erre a világra. A tegnapi mérés szerint 6550 gramm, ami egészen szép, 300 grammos gyarapodás az elmúlt két és fél hétben, ennyit már régen nem dobott magára kicsi fiam. És igen, vele is sikerült végigcsinálni tisztán anyatejen az első hat hónapot, így hát elmondhatom, hogy - Ákossal együtt, aki hat hónaposan 7870 gramm volt - összesen egészen pontosan 14420 grammnyi gyereket hoztam létre fizikális anyai tevékenység eredményeként. Hogy ehhez a teljesítményhez mennyi pilótakekszet kellett elfogyasztanom, azt fedje jótékony homály....

Áron ehhez a súlyhoz körülbelül 68 cm, és igen jóképű legényke. 

A mozgásfejlődés terén igen nagy lépésekben halad, mostanában például az egyik alábbi postban bemutatott négykézlábazást kiegészítette lábemelgetéssel, így már a balett alapelemeinek elsajátítását is megkezdtük. És a hét újdonságaként kúszik, még nem túl hatékonyan, de rövidesen semmi sem lesz biztonságban tőle, így már Ákossal megbeszéltem, hogy a legoit meghatározott keretek között szórja szét a jövőben.

A képért tnx Kockásnak.

2008.10.20. 22:51 | Lucilla | komment

Áronnal ma a Művészetek Palotájában jártunk, babakoncerten. Nem volt könnyű bejutni, mivel előzetes regisztrációhoz kötött és viszonylag későn jelentkeztünk, első körben nem kerültünk a meghívottak körébe. Aztán némi elszántsággal sikerült meggyőzni a szervezőket, hogy Áron nélkül nem koncert a koncert. Így hát ma felkerekedtünk és elmentünk. A koncert amúgy szerintem kitűnő ötlet, a bébik láthatóan nagyon élvezték a zenét. Az előadó hölgy (sajnos a nevét nem sikerült megjegyeznem, pedig érdemes lett volna) a zeneművészeti főiskola hallgatója és marimbán játszott. Ez a hangszer jó választás volt, igen kellemes hangja van, a legkevésbé sem rémíti meg a bébinépet, persze a darabválasztás szempontja is valami ilyesmi lehetett többek között. Áront persze - mindamellett, hogy remekül érezte magát, - elsősorban a szomszéd néni igen szép sálja kötötte le, szerencsére a néni nem bánta, hogy kiskomám összenyálazta a kedvenc ruhadarabot. A koncert után a bébiknek még arra is volt lehetőségük, hogy a hangszert és az előadót is közelebbről szemügyre vegyék, ami Áron esetében ismét intenzív nyálazásban,  valamint élénk hadonászásban csúcsosodott ki.

A büfében én megvendégeltem magamat egy capuccionoval, majd az ekkora már mély álomba zuhant bébivel hazavágtáztunk.

Közben Zacco fejleményekkel bombázott a szkájpon, úgy néz ki, hogy végre van lakásunk, Lundban egy kedélyes játszótérre néző földszínti háromszobás lakást sikerült megcsípnie, ami nekünk minden szempontból ideális. Úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy november közepétől a svéd tél fogja a fenekem befagyasztani.

Továbbá a nap fejleménye, hogy végre sikerült beüzemelnem az újratelepített laptopon a fényképletöltést a telefonomról (a fényképezőt Zacco magával vitte). Így itten van néhány fénykép az elmúlt hétből.

Múlt héten még igencsak vénasszonyos nyári idő volt, így Ákos külön kívánságára elmentünk a Grundra. Ez alkalomból kipróbáltuk Áron úgy szállítóeszközét, a jó nagykerekes új babakocsit. Ákos külön örömére a kerekek leszedhetők, ami jó, mert természetesen az ajtón kerekekkel nem fér ki, remélem, odakinn szélesebb lesz a bejárati ajtó, mert hosszú távon nem valami kényelmes megoldás a kerekek lekapkodása. Áronnak semmi kifogása nem volt a menetiránnyal megegyező ültetéssel (jobban mondva fektetéssel) szemben.


Ákosom hozta a szokásos formáját a játszótéren is, körülbelül két perc alatt az összes gyerekkel haverságba került, főleg egy kislánnyal, akivel aztán körbe-körbe versenyeztek a grundi építményeken.

És íme Áron legújabb tudománya. Ő a négykézlábat valójában az alábbi módon értelmezi. Amúgy ebből a pozícióban gyakran megkísérli a felülés hivatalos verzióját is, csakhogy még ülni nem tud, az egyensúly még nincs meg hozzá, így rendre bukta van a dologból, éktelen üvöltéssel, de aztán némi anyavigasz után azonnal folytatja a dolgot, mintha mi sem történt volna.

süti beállítások módosítása