2004.06.13. 14:55 | Lucilla | komment

Hát, az időjárásjelentés néha nem jön be. Főleg, ha politikusok is beleugatnak. Péntek délutánra Demszky tornádót jelzett előre, be is ijedtünk jól, én főleg, mivel feltett szándékom volt, hogy kimegyek Ráckevére, és letanítom az utolsó órát. Mivel a tornádónak semmi előjele nem volt, hát ki is mentem, de a biztonság kedvéért vittem kabátot, meg esernyőt.

Persze mondanom sem kell, hogy tornádó sehol, még csak egy kis viharka sem, az óra alatt a helybéliek a Dunában vizilabdáztak, én meg néztem őket kissé irigykedve. Meg kell hagyni, Ráckeve nagyon jó hely, akárhányszor csak arra játram, megállapítottam, hogy oda kellene menni lakni. De elég nagy lépés lenne, azt hiszem...

Tegnap szintén pazar idő volt, bár mivel esőt és lehülést jeleztek előre, jól felöltöztünk, Ákos hosszúnacit kapott. És mivel tudatlanok voltunk, fürdőruhát sem vittünk, pedig jó kis medence volt.

A Juniális nagyon jóra sikeredett, minden elismerésem a rendezőké, hihetetlen jó programokat találtak ki kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Egy percig sem kellett unalom ellen kezelni Ákost, pedig nagyvonalúan kihagytuk a délutáni alvást. A sláger persze az ugrálóvár volt, de a különböző fajátékok is nagyon bejöttek neki, főleg a különböző járgányok. Apával elkötöttek egy brindó-hintót, és azzal kerekeztek fel s alá, Ákos és Olivér nagy örömére. Később megérkeztek, pontosabban visszajöttek Kocekék is, így kész babatali kerekedett. Évával fakavicsokért órák hosszat logikai játékokat oldottunk meg, sikerült második helyezettként egy csomag színes gyurmára szert tennünk.

Este persze már volt para, mivel olyan fáradt volt Ákos, hogy alig látott. Szerencsére Zacco egy kollégájával összefutottunk, aki kocsival volt és csodák csodájára autósülés is akadt, így nem kellett tömegközlekedéssel húzni az időt.

Jól lesültünk mindahányan, én kisebb napszúrást is szereztem, de el kell mondjam, idén az egyik legjobb napunk volt a tegnapi.

Mivel az összeszedettség nem volt jellemző ránk, a fényképezőben elem nem volt, így fotós illusztráció ezúttal elmarad, az emlékek a fejünkben várhatnak rosszabb napokra, amikor is erőt meríthetünk belőlük.

2004.06.10. 21:05 | Lucilla | komment

Végre sikerült a nyarat (ami csak ízleítőt ad magából, és már megy is elfele) egészen testközelből megtapasztalni, olyannyira, hogy leégett az orrom.

A Velencei tónál jártunk, főosztályi kiránduláson. Egész jól sikerült.

Ákos - úgy néz ki - a gyógyulás útjára lépett. Ma a dokibácsi meg is írta az egészséges papírt hétfőre, bár azért csak kérdőjellel. Tegnap és ma már nem volt láza, napok óta nem kapott lázcsillapítót. Bár ma mintha kicsit meleg lett volna, de nagyon-nagyon rossz hangulatban volt, így jól elfelejtettük a lázmérést. Na mindegy, majd éjszaka még megnézem párszor. Persze nem hiányolt, talán csak tegnap este említett meg. És hát ma jól meg volt sértődve, én hozzá sem nyúlhattam, csak apa volt jó mindenre. Azért az nagyon tetszett neki, ahogy eljátszottam, hogyan biciklizik apája. Azért szép kis meccs lesz visszaszoktatni a régi kerékvágásba, most nagyon hisztis, így lábujjhegyen járunk...

Tubisát nézünk (Sebaj Tóbiás):

Most kettesben vagyunk. Zacco elment Hannaval a HP 3-t megnézni. Remélem, én is meg tudom még nézni a hétvégén. Holnap akartam, de holnap este is dolgozom, még egy alkalom van Ráckevéből, ezt már a becsület kedvéért is végig kell csinálnom. Ákos a nagyágyon alszik.

Hétvégén persze megint nem lesz szép idő. Pedig juniális lesz. Bele kell törődnöm, hogy ez a nyár ilyen lesz. Na bumm.

2004.06.08. 20:49 | Lucilla | komment

Bár az élet szép, és egészen olyan, mintha nyár lenne (azért én nem bíznám el magamat, lesz ennek még böjtje), nehézségekből kijut.

Ákos beteg, mandulagyulladást sikerült begyűjteni. Már hétvégén beteg volt, de mivel apáék lázmérőt nem vittek, és amúgy a lázon túl nem volt tünet, nem csináltunk ügyet belőle. Aztán itthon lázmérés, és kiderült, hogy frankó láza van. A dokibácsi a torkából ítélte meg a mandulagyulladást, így hát még antibiotikum is van, és mivel a dokink amúgy nem szokott antibiotikumot felírni csak úgy feleslegesen, be is adom neki. Szerencsére túl sok tünet nincs, csak lázas a lelkem, meg fájhat neki a torka, főleg ébredés után, akkor keservesen sír. Amúgy jó a kedve, ma egész hosszan rollerezett az Orczy kert biciklis pályáján, jól eszik, alszik. A másik, ami miatt elhiszem, hogy beteg, hogy órákon át elül a seggén, feltéve, hogy a Sebaj Tóbiás megy...És a beszédfejlődés is töretlen: a Tóbiás tobisá felszólításra hallgat, de megvan a fejtámla is, és a wöwe lassan joghurt lesz.

Holnap főosztályi kirándulásra megyünk Velencére. Kíváncsi vagyok. Mondjuk a tapasztalt kollégák lelkesedéséből ítélve nem valószínű, hogy meghatározó élmény lesz. De az idő várhatóan napos lesz, így hát talán azért valamivel jobb lesz a napon lenni, mint benn az épületben. Éljen a természet!

süti beállítások módosítása