2005.04.24. 21:31 | Lucilla | komment

Csodás napot tudhatunk a hátunk mögött. Még pénteken úgy gondoltuk, hogy Sárvár felé vesszük utunkat, tekintettel a rossz időre, amit a meteorológia jelzett, de aztán meggondoltuk magunkat, és a jó hosszú alvás mellett döntöttünk. Aztán - mivel a meteorológus szakemberek szerencsére ismét tévedtek - úgy 10 óra magasságában úgy döntöttünk, irány Visegrád, mivel Ákos a januári bobozás óta folyamatosan naaaagycsúszdázni szeretne. Így hát gyorsan összekaptuk magunkat, és már dél körül fenn voltunk a hegyen, ahol napsütés és tavaszi kirándulóidő várt bennünket.

Ákos először is szemrevételezte a pályákat:

És mivel igencsak tetszett a látvány, rögvest beálltak a sorba apával, ami ekkora már igencsak terjedelmes volt.

Szerencsére a sor gyorsan haladt, és egykettőre már a bobban utaztak felfelé igencsak úri módon, vontatva:

És aztán jópár körön keresztük lefelé száguldott a két pasi:

Aztán anyával is megvolt vagy két kör, először felfele:

...aztán lefele sikítva:

Aztán gondoltuk, hogy körülnézünk még a hegyen, Ákossal persze nem volt könnyű elfogadtatni a tényt, hogy vége a naaaccsúszdázáháháhsnak, de végülis beletörődött.

Olyannyira beletörődött, hogy még virágot is szedett nekem:

Aztán csatlakozott egy csapat gyerekhez, akik rúgták a bőrt, akarom mondani a plasztikot. A csatlakozott enyhe túlzás, ugyanis valójában lenyúlta az egyik kölök labdáját, és azt rúgdosta. Szerencsére balhé nem volt, a másik gyereknek volt másik labdája is.

Aztán felmentünk a kilátóba, amiből ahhoz képest, hogy nem is volt nagy építmény, pazar kilátás nyílt a Duna kanyarra:

Azt mondtam volna, hogy nem is nagy? A lépcsők száma mindenesetre igencsak sok(k) volt:

De a kilátásért megérte megmászni. Én mondjuk 3X másztam meg, mert amíg apa tájképeket intézett, addig Ákossal pluszköröket futottunk.

Ilyen szép felülről a világ:

Megfáradva a nagy sétától, úgy döntöttünk, hogy elköltjük ebédünket is, ezt pedig - tekintettel a fantasztikus jóidőre - egy étterem teraszán foganatosítottuk idén először:

És végül természetesen az elmaradhatatlan tütüzés, amíg apa szusszant egy kicsit ebéd után. Mert ő vezet. Trolibuszvezetés után mit neki egy autó???

Aztán szépen hazaindultunk. Szerencsére Ákos sem oda-, sem visszafele nem hányt, pedig lett volna rá oka, egyrészt mindkét út előtt ettünk, másrészt apa egy kacskaringós mellékutat választott. És a nap lezárásaként beugrottunk - muszáj volt, útba esett - a Daubnerhez, aholis fagyizás (megjegyzés: Zacco szerint ennél jobb az Andássy úti fagyizó) és süteményezés történt.

2005.04.22. 21:10 | Lucilla | komment

Nehéz időszakot élünk.

Ma péntek, és mint ilyen korábban vége a munkának. Mondjuk elviekben, de néha a gyakorlatban is. Na szóval igyekeztem Ákoshoz, hogy akár valami programot is tudjunk csinálni délután. Ákos viszont másképp gondolta, ő vonatozni kívánt még. Jó, mondtam, és addig is kifaggattam a gondozónénit Ákos napjáról, meg beszélgettünk még erről-arról. Az idő telt, Ákos csak nem unta meg a tologatást. Jöttek az egyik barátkáért, meg a másikért, aztán szépen Ákos egyedülmaradt, és reményeim ellenére ő nem akart hazamenni. Végül is Jutka néni megunta a könyörgést és szépen kitessékelte Ákost a teremből, aki erre elképesztő, fejlilulós, tudatvesztős műsorszámot adott elő... Hiába minden érv, minden próbálkozás....

És ez mostanában igen gyakori.

2005.04.18. 22:18 | Lucilla | komment

A trolibuszvezető bácsi egy életre boldoggá tette ma Ákost, amikor megengedte neki, hogy beüljön a vezetőülésbe. Ahogy az már mostanában szokott lenni, ma is trolibusszal utaztunk haza, azaz szépen körbeutaztuk a háztömböt, mert ugye a bölcsöde az nagyjából 5 perc, még Ákos tempójában is. Szóval felszálltunk a trolira, Ákos rögvest be is mászott az első ülésre, ilyenkor az ott ülők mind udvariasan felugranak, hogy ugyan már én is üljek le, így hát a fiam elintézte a kényelmes utazást nekem is. Ilyenkor ő a vezetőbácsi, ő kanyarodik, ő nyitja/csukja az ajtót, és természetesen mindezt hangeffektekkel illusztrálja. Ma pedig, midőn a végállomáson épp leszállni készülődtünk, a vezetőbácsi - aki mellesleg meglehetősen nem volt éppen bácsis - megkérdezte őfőméltóságát, hogy nem kíván-é beülni a vezetői ülésbe. És hát ő méltóztatott. Előtte persze megígértettem vele, hogy nem nyomogatja a gombokat. Azért az ablaktörlőket elindíthatta. Tekergette a kormányt, vigyorgott hozzá teli pofával. Olyan boldog volt kiskomám.

süti beállítások módosítása