2005.02.20. 15:08 | Lucilla | komment

Ákos tegnap ezt mondta: nem kérek almalét, mogyoró van benne! El tartott egy darabig, amíg rájöttem, hogy valójában miről is van szó. Nos, a fordítás szerint nem kér mandarint, mert mag van benne.

2005.02.19. 23:23 | Lucilla | komment

Végre hétvége, végre egy kis semmittevés, illetve nem semmit, hanem azt, ami jólesik. Rögvest reggel 9-ig aludni, mint a régi szép időkben, aztán fél 10-ig ébredni, de azért csak addig, mert sietni kellett, ugyanis jegyünk volt Gryllus Dalok c. előadására a Komédiumba. Ákos nagyon élvezte a koncertet, bár nagyjából félidőben sokkal inkább egy kolleginával történő bújocska kötötte le a figyelmét, mint Gryllus bácsi a színpadon...Mi azonban Zaccoval az előadástól is le voltunk nyűgözve.

Ákos azonnal feltalálta magát a gyerekeknek elrendezett nézőtéren:

Gryllus bácsi pedig minden felhajtás nélkül kezdte a koncertet, és végig ugyanolyan közvetlen maradt.

Aztán pedig felfedeztük a Szabadság téri játszóteret, ami láthatóan nem rég lett felújítva. Meg kell valljam, kijöttem a gyakorlatból erősen, már 20 perc után kegyetlenül mehetnékem volt, annyira fáztam, de Ákos kedvéért kitartottam, még vagy 10 percig.

Kukucs!

A direktívák is meg lettek határozva...

Este pedig mozi Zsuzsival. Rég láttam ilyen jó filmet, mint amilyen jó a Closer. Igaz, én mindig is szerettem az embert, a kapcsolatokat boncolgató filmeket. Natalie Portman lenyűgöző és nagyon emberi (végre valaki, aki úgy vetkőzik - persze szigorúan csak azért mert kell a szerephez -, aki nem szoborszerűen tökéletes), na és hát a Jude Law valami eszméletlenül jó volt, árnyalt és felvállalós alakítással. Nagy meglepetés volt Clive Owen is, eddig kevéssé ismertem. Julia meg hozta magát, ahogy kell.

2005.02.18. 22:30 | Lucilla | komment

Munka, munka, munka...ez a hét a sztahanovizmus jegyében telt. Jó munkavállaló módjára dolgoztam, mintha nem is lenne gipszben a kezem. Sikerült olyan diszkrétnek lennem, hogy még ma is csodálkoztak rám kollégák. Mindegy, nem is lehetek sérült, a jövő héten muszáj megszabadulni a gipsztől, hétvégén Debrecen a tervek szerint.

Ákos ma valami eszméletlen nyűgös volt, ahányszor valamiben nem az volt, amit akart, keserves sírásban tört ki...Remélem, nem lesz beteg, Úgy sírt, mint akinek valami fájdalma van, vagy rossz közérzete, de maga sem tudja, hogy mi.

2005.02.15. 20:18 | Lucilla | komment

A kilences buszon ülve eszembe jutott az a nyári nap, amikor este Ákossal és apával a Prágai kávézó teraszán ültünk kinn. Nem volt ebben semmi megtervezettség, csak fogtuk magunkat, és leültünk. Arra gondoltam, hogy nemsokára ismét tavasz lesz, aztán nyár, meleg estékkel, sokáig tartó világossággal, amikor ismét ilyen mulatságokban lehet részünk, bölcsi után még játszótér, aztán valahol megvacsorázunk, és csak lefekvési időre megyünk haza...Aztán az is eszembe jutott, hogy Ákos néhány hét múlva 3 éves, és eljön az az idő, amikor már egyedül is eltölt egy hetet a nagyszülőknél. Nyáron már biztos több ízben is sor fog erre kerülni. El is képzeltem szépen, hogy majd Zaccoval munka után találkozunk valahol, moziba megyünk, meg vacsizni, színházba, vagy fagyizni, és nem kell korán hazaérni, és ha haza is érünk, akkor például varrhatok meg ilyesmi, amit Ákos mellett nem...És ahogy így gondolkodom a kettesben töltött nyári estéken, rájövök, hogy ez a gondolat engem egyáltalán nem dob fel. Nem vágyom ilyen Ákostalan estékre. Arra vágyom, hogy Ákos is ott legyen, amikor fagyizunk, vagy vacsizunk, és hogy ne moziba, hanem a károlyiba menjünk. Zacconak is elmeséltem ezeket a gondolatokat, és ő is pont ezt mondta, hogy nem vágyik Ákos nélkül nyaralni, meg egyáltalán, ha napközben nincs is vele, akkor legalább az estéken legyünk együtt. Próbálok visszaemlékezni, milyen volt, amikor még nem született meg....Nem emlékszem igazán. Azt hittem korábban, hogy 3 év után már biztos unni fogom néha, hogy van gyerekem, és vágyni fogok a szabadságra. Nem így van...De most már elkerülhetetlen, hogy elengedjük rövid időre. Abban biztos vagyok, hogy ő jól fogja érezni magát, ő mindenhol jól érzi magát, a nagyszüleit pedig egytől egyig imádja. Mi viszont a telefonon fogunk lógni apa szerint. És hát szerintem is...

2005.02.14. 21:27 | Lucilla | komment

Tegnap még sütöttünk palacsintát is. Ákos jó kiskuktaként segített. Csinálni persze jobban szerette, mint enni, így hát Zacco ette meg a nagy részét a műnek.

2005.02.14. 21:24 | Lucilla | komment

Nos hát röviden ez itten a mai nap eredménye. Reggel hiába volt + 3 C, még jégpáncél volt az utakon. Egészen konkrétan seggre estem. És a kezem útban volt...Nem biztos, hogy törés, de még nem látszott pontosan a röntgenen, majd 10 nap múlva, addig is egy kis sín a kecses kacsóra.

Nem lesz könnyű 10 nap, különösen, mert még egy copfot sem tudok kötni magamnak, szegény Zacco, neki különösen nem lesz könnyű. Én mindenesetre a mai napot keményen átdolgoztam, gipsz csak este került rá, nem tudom, hogy nem lett volna-é jobb nem is menni dokihoz, mert bár fájt, de legalább használni lehetett....

süti beállítások módosítása