2007.07.03. 21:52 | Lucilla | komment

Tegnap elbénáztuk, jól lekéstük reggel a buszt, ami Birka szigete fele vitt volna (így ezt a programot majd talán holnap valósítjuk meg). Némi játszótéri tétovázás után és mivel igen szép idő volt, kivonultunk a Trekantenhez közeli tóhoz, ahol napoztunk és fürödtünk (mármint apa és Ákos, ők is csak combig, mivel a víz, az bizony nem volt meleg). Aztán, mivel az idő kitartóan jónak bizonyult, elvonultunk a Kaknas turnethez, ami a helyi tv torony, a tetejéről pedig pazar a kilátás nyílik Stockholm minden pontjára.

Mára az időjárás jelentés rossz időt jósolt, esővel, ezért kedélyesen heverésztünk az ágyban még közelítve délhez is, amikor konstatáltuk, hogy az időjósok bizony tévedtek, az idő vitán felül pazar. Így hát Vaxholm fele vettük az irányt, kicsit fanyalogva az ellustálkodott időn.

Ez a sziget a svédek közkedvelt fürdőhelye, méltán.


A hely igazi északi nyaralóhely, icipici (vagy nagyobb) faházakkal, sok zölddel és virágokkal. Alább az egyik kedvenc.


A vörös szín állítólag azért lett általános gyakorlat Svédországban, mert régen (a nagy szegénység idején) a fából épített házakat ezzel igyekeztek hasonlóvá tenni a gazdag nyugat-európai téglaházakhoz. Ezek a házak már nem a szegénységet idézik, sőt.


Vaxholm erődje.


Aztán strandultunk és piknikeltünk.


A kacsák igen bátrak errefelé, amint meglátták a szendvicseket a kezünkben, azonnal csapatostól jöttek tarhálni. Ákos kezéből majdnem kikapták a zsemlét...


Ákos persze a vízbe is bele akart menni, eleinte kézzel... 


...majd lábbal is. A svéd gyerekek a néhány hónapostól a nagyobbacskákig kedélyesen fürdőztek a húsz fok alatti tengerben, engem a látványtól is kirázott a hideg, Ákosom is csak néhány lépésig bírta, pedig az aaaanya, úszhatok??? felkiáltással vetette magát a habok közé.


Túránk végén ellátogattunk a halárushoz, akinek tulajdonosáról már négy éve kiderült, hogy magyar gyógytornász, csak abból, ugye, nem tud megélni. Most sajnos őt nem találtuk itt, viszont a fiával kedélyesen elcsevegtünk. Amúgy pedig felszerelkeztünk némi rozéban pácolt, füstölt lazaccal, amit aztán itthon igen jóízűen el is fogyasztottunk.


süti beállítások módosítása