2008.03.02. 21:50 | Lucilla | komment

Mozgalmas hétvégénk volt, nem panaszkodhatunk unalomra, a legkevésbé sem. Szombaton például - egyebek között - megejtettünk egy babamozit. Most, hogy már szinte minden nagy név a szakmában látta bébinket UH-n, éppen ideje volt, hogy a nagynevű Győrfi is vessen rá néhány pillantást. A praxis megközelítése sokkal kalandosabbra sikerült, mint amire fel voltunk készülve. Éppen átjárást kerestünk a Bartókon, amikor nyakunkba zúdult az eső, így - a gyér forgalomra is tekintettel - úgy döntöttünk, hogy futás toronyiránt. Az utca közepén már a hurrikán is elkapott bennünket, bemenekültünk egy kapualjba, ami két házra volt úicélunktól. Ezalatt a kb. 80 méter alatt, amit két részletben tettünk meg, bőrig áztunk mind a hárman, és búcsút vettünk az egyik esernyőtől is, ami atomjaira hullott szét. A következő kapualjig emberfeletti küzdelemmel jutottunk el a jégesővel bővült orkánban, szerencsére ott egy kozmetika dolgozói látván szerencsétlenségünket, gyorsan berángattak bennünket és törölközőt adtak, hogy kicsit rendbe hozzunk magunkat. Aztán csendesedni látszott a vihar, az időpontunk meg közeledett, így nekiveselkedtünk az utolsó szakasznak, de ez nem volt bölcs dolog, mert a vihar csak lélegzetet vett és ott folytatta, ahol abbahagyta...Végülis megérkeztünk, ám olyan vizesek voltunk, hogy eléggé kínosan éreztem magam a rendelőben, ugyanis mindhármunkból folyamatosan folyt a víz kedélyes tócsákba... A rendelő személyzete persze nem jött zavarba, gyorsan rá is tértünk a lényegre.

Áronbaba 1849 grammosnak bizonyult, néhány nappal a terhesség tényleges kora előtt jár (ez nagyon megnyugtató, hiszen korábban mindig kisebb volt) és Györfi szerint mindene a helyén van és működik, ahogy kell.

Itt egy kép kicsi zsemleképű babánkról, aki a vizsgálat teljes ideje alatt kedvesen szundikált, a köldökzsinórral a vállán.

 

Ma pedig korcsolyával kezdtünk, ahogy az már mostanában vasárnaponként dukál. Ákos bemutatta, hogy a koszorút már minden irányban tudja. Kiskomám eszeveszett gyorsasággal mozog a jégen, persze esik is jócskán, de minden figurát meg tud csinálni, amit gyakorolnak.

Délután pedig mozival ütöttük el az időt, már régóta tervezgettük, hogy kipróbáljuk a 3d-s mozit, úgyhogy ma megnéztünk a Nagy mélység titkai c. örökbecsűt. Ákosnak nagyon tetszett a dolog, bár a legnagyobb hatással a film előtt levetített kólareklám volt rá, este a kádban üdítőautómatásat játszott...A film után pedig muszáj volt egy családi kiszerelésű haagen dazs-t beszerezni, amit Ákos és apa igen gyors ütemben fogyasztott el.

2008.02.28. 23:13 | Lucilla | komment

Tegnap Ákosomnak névnapja volt, illetve egyes számítások szerint ma van a nagy nap, a szökőév miatt, hát tulajdonképpen mindegy, tegnap is volt ünneplés, de a dandárja ma, mivel tegnap korcsolyaóra volt.

Mivel volt ma némi időnk az ünneplés előtt, beugortunk a Grundra, a kerület új játszóterére, amit Molnár Ferenc regénye ihlette. Végre sikerült egy igazán korszerű játszóteret összehozni, ahol van wc, és őrzés is, így van némi remény arra, hogy nyár végén is érdemes lesz arra járni... (Megjegyzem, hogy a női és férfi tájékozódási képesség közötti különbség generációkon is átível, Ákos egyszer járt a Grundnál, akkor sem tudtak bemenni, mert már zárva volt, ehhez képest én régen elvesztettem a fonalat, hogy hol járunk, ő pedig csont nélkül megtalálta az építkezések miatt igen nehezen megközelíthető és megtalálható helyet...)

 

Van drótkötélcsúszda is, Ákos nagy kedvence, csak elég magas, így csak felnőtt segítséggel kezelhető.

 

A grundi farakások ma labirintus-szerű mászókaként funkcionálnak...

 

Ahogy a játszótér koncepciója egyaránt gyökerezik a múltban és a jövőben, úgy húzódik meg mögötte Józsefváros múltja és jövője.

 

Sajnos az ünneplésre tervezett hely zárva volt, így egy másik cukrászdát szemeltünk ki, de Ákosomnak ez nem volt ellenére a legkevésbé sem. Boldog névnapot kiskomám!

 

2008.02.26. 12:15 | Lucilla | komment

Na ezt feltétlenül be kell ide jegyeznem, mert olyan történt, ami eddig soha: Ákosra panaszkodtak az óvodában. Mert kiskomám olyan nagy mulatságot rendezett kishaverjával az uszodában, hogy az úszásoktató kénytelen volt minden gyerektől megvonni a foglalkozás utáni közös játék lehetőségét. Úgyhogy kiskomámnak kijárt estére egy fejmosás, na meg elbeszélgetés a dolgokról.

2008.02.25. 21:54 | Lucilla | komment

Mivel ilyen egészen gyönyörű februári tavasz lett, a hetek óta halogatott visegrádi bobozást sikerült vasárnap abszolválni. Ráadásul úgy, hogy több órán át voltunk a szabadban és én egyszer sem jajgattam fázósan.

Persze a terveinkhez szokás szerint nemigen tudtuk tartani magunkat... Egyrészt Ákosnak ugye reggel korcsolyaórája volt, így 11 után tudtuk utunkat Visegrád irányába venni, és hát ezzel nem voltunk egyedül, a 11-es kivezető szakaszán vasárnaphoz méltatlan dugóban sikerül araszolni. Mondanom sem kell, hogy természetesen az ilyen dugó a hülyeautósokat kihozza a sodrából, így baleset is volt, ami még jobban lelassította a hömpölygő autósort. Nem is volt más választásunk, mint rögvest az ebéddel megnyitni a programsorozatot. Aztán némi sorban állás után jött a bobozás, a megszokott koreográfiával, annyi volt az újítás, hogy ezúttal Zsuzsi helyettesített engem.

Felfele...

 

...és lefele.

 

Én közben a pálya szélén süttettem a hasamat. Hazafele ismét útba esett a Szamos Múzeum Cukrászda, ahol én hősies önuralommal néztem végig, ahogy Zsuzsi, Zacco és Ákosom igen komoly mennyiségű süteményt pusztítottak el. Mondjuk helyettem is helyt álltak, meg kell vallani...

Hazafele ismét tömeg és ismét baleset, így már jóval sötétedés után értünk haza. Hát, 4 hónap szobafogság után igencsak elfáradtam, de ezzel nem voltam egyedül, este senkit sem kellett altatni.

süti beállítások módosítása